Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες - ως μεζές- Για να φτιάξουμε τηγανιά με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο).
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
- Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του.
- Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά το φαγητό στους ατμούς του (τα μανιτάρια θα αποβάλλουν αρκετά υγρά), μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να εξατμιστούν για λίγα λεπτά τα περισσότερα υγρά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε την τηγανιά με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου