Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

Τηγανιά με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια

 


Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες - ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανιά με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο).
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  3. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του.
  4. Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά το φαγητό στους ατμούς του (τα μανιτάρια θα αποβάλλουν αρκετά υγρά), μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  5. Ξεσκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να εξατμιστούν για λίγα λεπτά τα περισσότερα υγρά.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε την τηγανιά με άγρια μανιτάρια και κρεμμύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου