Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025

Καστανόσουπα με μανιτάρια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη καστανόσουπα με μανιτάρια, ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  6. Πολτοποιούμε το όλον είτε με ραβδομπλέντερ είτε αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε σε δόσεις και πολτοποιούμε εκεί, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, βελούδινη σούπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου