Υλικά
Μερίδες: 6- Για τη καστανόσουπα με μανιτάρια, ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Πολτοποιούμε το όλον είτε με ραβδομπλέντερ είτε αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε σε δόσεις και πολτοποιούμε εκεί, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, βελούδινη σούπα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου