Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Ρεβυθάδα με μήλα

 


Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με μήλα, αρχικά ρίχνουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, τα ρεβύθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 3 εκ.
  2. Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σκόρδο και τα μήλα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα και το μέλι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει έντονα.
  6. Αδειάζουμε το όλον σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Μόλις γίνουν τα ρεβύθια, τα αδειάζουμε στη γάστρα μαζί με το νερό τους.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  10. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη ρεβυθάδα με μήλα.

Με φινετσάτες ρετσίνες αλλά και το υπέροχο κρητικό Δαφνί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου