Διαδικασία
Σαλμορέτα
- Για να ετοιμάσουμε τη παέγια του ψαρά ξεκινάμε με τον πολτό πιπεριάς: σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Παέγια
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες και τις σουπιές για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό, το σαφράν, τη σαλμορέτα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι κατά βούληση, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να μελώσει. «Το φαγητό σερβίρεται meloso (κρεμώδες)», τονίζει η Maria.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου