Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025

Σουπιές με κρασί και χόρτα εποχής

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουπιές με κρασί και χόρτα εποχής, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 100 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τις σουπιές για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον μαϊντανό, τον πελτέ, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Προσθέτουμε 250 ml νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  7. Ρίχνουμε τον άνηθο, το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 238.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου