Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025

Ψάρι στον φούρνο με πιπεριές

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το ψάρι στον ταβά με πιπεριές, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C.
  2. Καθαρίζουμε το ψάρι από λέπια και εντόσθια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
  3. Χαράσσουμε τον κορμό του σε φέτες-μερίδες, χωρίς να τις αποκόψουμε μέχρι κάτω.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πιπεριές, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, τρίβοντας καλά τις πιπεριές για να μαλακώσουν από το αλάτι.
  5. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ευρύχωρο ταψί και από πάνω ακουμπάμε το ψάρι, προσεκτικά για να μην κοπούν οι φέτες του. Αν χρησιμοποιήσουμε φέτες ψαριού, τις στερεώνουμε όρθιες κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.
  6. Ραντίζουμε τις πιπεριές με το περισσότερο από το ελαιόλαδο.
  7. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, ρίχνοντας και στις χαρακιές του και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο.
  8. Αλείφουμε με λάδι καλά όλο το ψάρι, ώστε να κολλήσει πάνω του η φρυγανιά, και στη συνέχεια το ραντίζουμε και αυτό με το υπόλοιπο λάδι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
  9. Τέλος, περιχύνουμε τις πιπεριές με 300 ml ζεστό νερό.
  10. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το ψάρι. Αν χρειάζεται, ξανασκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  11. Τα τελευταία 10-15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί, για να ροδίσει ωραία το ψάρι και να κάνει κρούστα η φρυγανιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, όχι όμως καυτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 226.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου