Σάββατο 18 Ιουλίου 2026

Το Αρχαίο Θέατρο του Δίου υποκλίθηκε σε μια εξαιρετική "Μήδεια"

 55ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2026.

 

Σε μια βραδιά όπου η δύναμη της αρχαίας τραγωδίας συνάντησε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Αρχαίου Θεάτρου Δίου, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του διεθνώς καταξιωμένου Σέρβου σκηνοθέτη Nikita Milivojević, καθήλωσε το κοινό στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι θεατές κατέκλυσαν το αρχαίο θέατρο και στο τέλος χάρισαν ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα στους συντελεστές της και στην καθηλωτική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.

 Με μια σκηνοθετική ματιά που ισορρόπησε ανάμεσα στον σεβασμό προς το αρχαίο κείμενο και σε μια σύγχρονη, ποιητική ανάγνωση, η παράσταση ανέδειξε τη διαχρονικότητα του έργου και τη συγκλονιστική πορεία της ηρωίδας προς την εκδίκηση και την κάθαρση.

Η υποβλητική μουσική, η λιτή αλλά επιβλητική αισθητική και οι εξαιρετικές ερμηνείες των κορυφαίων ηρώων του έργου, της Ρένης Πιττακή, του Λάζαρου Γεωργακόπουλου, του Άρη Λεμπεσόπουλου, του Τάσου Σωτηράκη και όλων των ηθοποιών του 12μελούς θιάσου συνέθεσαν μια παράσταση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που συγκίνησε και καθήλωσε το κοινό.

Οι αναφορές του κειμένου, στον Όλυμπο, τον Δία, τους Θεούς, τις Πιερίδες Μούσες, δημιουργούν πάντα  δέος στον θεατή μέσα  στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στους πρόποδες του Ολύμπου, καθώς αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση ενός από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η θερμή υποδοχή στο Δίον ήρθε να προστεθεί στη σειρά των συνεχόμενων sold out και των εξαιρετικών κριτικών που συνοδεύουν τη φετινή περιοδεία της «Μήδειας», επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού και μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γατσιός – Πεσερίδης

 

 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου