Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η προπονήτρια των Πιερίων Μουσών Λία Ζιώγα στο ξεκίνημα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Καστοριάς


Το Σάββατο 16/7/2016 στο πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων Καστοριάς, έγινε η πρώτη συνάντηση για την δημιουργία γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του νομού.
Ο εμπνευστής αυτής της νέας αθλητικής δραστηριότητας για το νομό Καστοριάς, είναι ο Σάκης Βασιλείου ο οποίος και ανακοίνωσε στην πρώτη αυτή συνάντηση την ίδρυση της ομάδας. Στην ενημέρωση που έκανε σε υποψήφιες παίκτριες και γονείς, ζήτησε από τους γονείς την στήριξή τους στο εγχείρημα αυτό και από τα κορίτσια που παρευρέθηκαν να διαδώσουν την ίδρυση της ομάδας, ώστε να ενισχυθεί με το απαραίτητο έμψυχο υλικό, έτσι ώστε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να  υπάρχει το απαραίτητο δυναμικό.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο η διεθνής παίκτρια του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Μάρκου Ελένη, η οποία κατάγεται από την Καστοριά και ήταν παρούσα στην πρώτη αυτή συνάντηση. Στην σύντομη ομιλία της παρέθεσε τις δυσκολίες που είχε εκείνη στην παιδική της ηλικία και τους κόπους των γονιών της να την μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αφού δεν υπήρχε ομάδα στον τόπο της. Από τα κορίτσια ζήτησε πίστη στην προσπάθεια, να κυνηγήσουν και εκείνα το δικό τους όνειρο, ενώ είπε πως θα είναι δίπλα στην ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί.

Την συνάντηση έκλεισε η επίτιμη καλεσμένη Ζιώγα Λία, η οποία επίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Παίκτρια με εμπειρία 23 χρόνων στο γυναικείο ποδόσφαιρο  και πλέον, τώρα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας των Πιερίδων Μουσών Πιερίας.  Ομάδα που στην περίοδο που πέρασε κατέκτησε το πρωτάθλημα του Γ Ομίλου της Γ’ Εθνικής και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική. Αναφέρθηκε στις εμπειρίες των τόσων χρόνων, στις χαρές και τις λύπες που έχει το γυναικείο ποδόσφαιρο.  Τόνισε πως κάθε αρχή είναι δύσκολη και υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα στην ομάδα για ότι χρειαστεί σε κάθε της βήμα και μάλιστα δήλωσε με χαρά να γίνει το πρώτο φιλικό της ομάδας με την ομάδα των Πιερίδων Μουσών.

Ήδη η γυναικεία ομάδα της Καστοριάς ξεκίνησε τις προπονήσεις της ψάχνει για σήμα και όνομα και όλα δείχνουν πως από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου