Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Φεστιβάλ Ολύμπου :Βραδιά τιμής στο Νότη Μαυρουδή- Αφιέρωμα στο Νέο ΚύμαΜαυρουδής: Αυτή η βραδιά είναι η αμοιβή μιας πολύχρονης πορείας


Με μία εξαιρετική συναυλία που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου του Λιτοχώρου το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου 2016,  το Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή για την 50χρονη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.


Το κοινό κατέκλυσε από πολύ νωρίς τις κερκίδες του θεάτρου και απόλαυσε, στους πρόποδες του Ολύμπου, μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Νέο Κύμα και στο διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη που ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε από τα χέρια του προέδρου του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρη Παπαχρήστου τον “έπαινο Φεστιβάλ Ολύμπου 2016” για τα 50 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι. “Πρόκειται για μία προσφορά που θα μείνει ανεξίτηλη όχι μόνο σε μας τους μεγαλύτερους αλλά και τους νεώτερους”, σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος.

“Η συγκινητική αυτή βραδιά είναι η αμοιβή μιας πολύχρονης πορείας” ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα και το λεύκωμα για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ και αναφερόμενος στην καριέρα του έκανε λόγο για μία διαδρομή που δεν ήταν καθόλου εύκολη. “Έτσι είναι όμως οι διαδρομές ιδιαίτερα σε μία χώρα που δεν δείχνει επισήμως να ευνοεί τον άνθρωπο που δημιουργεί” σημείωσε.

“Όλοι τραγουδάμε και αυτό είναι υγεία” πρόσθεσε σημειώνοντας ότι η σχέση μας με τα ελληνικά τραγούδια “είναι πολλές φορές λυτρωτική”.

“Γι’ αυτό αγαπάμε τον τόπο μας. Για τα τραγούδια, για τους ποιητές του, για τις ομορφιές του” κατέληξε ο κ. Μαυρουδής και ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δ.Σ του Φεστιβάλ Ολύμπου για την τιμητική βραδιά καθώς και την Έφη Δήμου για τη μουσική διεύθυνση και την επιμέλεια της συναυλίας.


Εκ μέρους του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου που ήταν συνδιοργανωτής της συναυλίας, η Πρόεδρος Γραμματή Βουλγαροπούλου καλωσόρισε τον Νότη Μαυρουδή στο Λιτόχωρο δωρίζοντας του ένα βιβλίο για τον Όλυμπο καθώς και το βιβλίο που πρόσφατα εξέδωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου για την παραδοσιακή λιτοχωρίτικη φορεσιά.

Με τις υπέροχες φωνές τους ταξίδεψαν το κοινό οι σολίστ Φιλιώ Σέρβου και Αλέξανδρος Καλλιφατίδης με τη συνοδεία της χορωδίας εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης και των φίλων της μουσικής “Ολύμπια Ωδή”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου