Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
Ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 14 Ιουλίου και εξελίσσεται ομαλά στο Δήμο Κατερίνης, η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για τα νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας από τους 30 δήμους της χώρας, στον οποίο εφαρμόζεται το πρόγραμμα πιλοτικά. Οι αιτήσεις για το νέο αυτό προνοιακό πρόγραμμα,  το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού υποβάλλονται από 14 Ιουλίου έως και 30 Νοεμβρίου 2016.Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση και υποβολή αιτήσεων:
1) στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (https://keaprogram.gr) με τους κωδικούς του taxisnet,
2) σε ΟΛΑ τα ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης, ήτοι στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης, Κορινού, Ελαφίνας, Παραλίας, Πέτρας, Πιερίων,
3) στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων (πρώην κτίριο Νομαρχίας, γραφείο 101),
4) στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων (στοά του Δημαρχείου).
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα. Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr έχουν αναρτηθεί η σχετική ΚΥΑ ο οδηγός εφαρμογής της, το έντυπο συναίνεσης,  καθώς και ένα εγχειρίδιο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου