Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Δήμος Κατερίνης: 108 νέες μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα κατόπιν τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας



Την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου Κατερίνης και την πρόταση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, να δημιουργηθούν 108 νέες μόνιμες θέσεις στον καινούργιο Οργανισμό, οι οποίες θα αφορούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.
«Είναι ζήτημα ηθικής και κοινής λογικής να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν καθημερινά για το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια, για το μεροκάματο. Είμαστε συνεπείς σε αυτά που δεσμευόμαστε, ενώ είμαστε και από τους δήμους που μπορούμε να καλύψουμε αυτά τα έξοδα  με μεγάλη άνεση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Χιονίδης.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος «για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι, θα υπάρξουν διαδικασίες και ειδικότερα η μονιμοποίηση  θα προκύψει μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και βάσει σχετικής μοριοδότησης». Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε στο σώμα, ότι, το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων θεωρείται λήξαν, καθώς υπάρχει απόφαση του 1ου κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, βάσει της οποίας δόθηκε εντολή στο λογιστήριο του Δήμου, να κόψει άμεσα το σύνολο των ενταλμάτων που αφορούν τα  δεδουλευμένα των εργαζομένων.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι από σήμερα θα απασχολείται με νέες συμβάσεις το υφιστάμενο κατά την 07.06.2017, προσωπικό ΙΔΟΧ της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων στις υπό προκήρυξη θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης-03-2018.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου