Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αριστείο ποιότητας στο μέλι Κεφαλονιάς από τα Taste Olymp Awards 2017



Ένα εκλεκτό τοπικό προϊόν My Honey κατακτά το βραβείο ανώτερης γεύσης στην εξαιρετικά απαιτητική διοργάνωση Taste Olymp Awards.

Ο τολμών, Παναγής Κατσούρης ανέδειξε και απέδειξε τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της μελισσοκομικής παραγωγής κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια από τους αξιολογητές. www.OlympAwards.com
Παράλληλα, με μία σπουδαία αρχή, δημιούργησε ικανό υπόβαθρο, για την απόδοση της αξίας και της αναγνωρισιμότητας που δικαιούται το Κεφαλονίτικο μέλι, δίνοντας ισχυρό βήμα και λόγο, για άλλα εξαιρετικά προϊόντα της κεφαλλονίτικης γης.


Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης Taste Olymp Award έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση για γευσιγνωσία και ότι τα διακριτικά στοιχεία αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, προϊόντα δηλαδή έτοιμα για διάθεση προς το καταναλωτικό κοινό. Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού μπορεί να ζητήσει φυσικοχημικά τεστ σε συνεργασία με αναγνωρισμένα εργαστήρια, με σκοπό να ελέγξει ότι είναι τεχνικά άρτια. Τα προϊόντα δοκιμάζονται κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε ένα εξ’ αυτών αποδίδεται ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους. Η αξιολόγηση των δειγμάτων γίνεται από το Olymp Award Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Κωνσταντίνο Μουζάκη. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του δείγματος και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα. https://www.facebook.com/OlympAwardsGR

Η αξιολόγηση λαμβάνει χώρα με κριτήριο τις ξεχωριστές ιδιότητες κάθε δοκιμαζόμενου είδους και δεν συναγωνίζονται μεταξύ τους.

Βραβεία τροφίμων και ποτών:
·        ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με 95% και παραπάνω συνολικών βαθμών
·         ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 86% και 95%
·         ΑΡΓΥΡΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 76% και 85%
·         ΧΑΛΚΙΝΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 65% και 75%

Είναι προφανές ότι πέραν από την ιδιάζουσα θυμαρίσια βάση και την ευλογία της μοναδικότητας της φυσιογνωμίας της Κεφαλονιάς, η διάκριση αυτή δεν ήταν άμοιρη προσπάθειας, επιμονής, υπομονής και σεβασμού του ιδίου του παραγωγού τόσο προς το προϊόν καθεαυτό όσο και ως προς τους καταναλωτές του. Ανήσυχος και διερευνητικός ο ίδιος, με οξύ επιχειρηματικό νου, δεν επαναπαύεται διόλου αλλά αναζητεί και στοχεύει διαρκώς σε νέες διαπιστεύσεις με βάση τα ισχύοντα πρότυπα και προδιαγραφές.

Κοινώς είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι θαρρετά, υπεύθυνα, στοχευόμενα μπορούμε είτε μεμονωμένα, είτε στην βάση μίας ομαδικής προσπάθειας να κατακτήσουμε, την θέση, τον ρόλο και το χώρο που αξίζει η παραγωγή μας, την θέση, τον ρόλο και το χώρο που αξίζει στην Κεφαλονίτικη γη, την θέση, τον ρόλο και το χώρο που αξίζει το νησί, στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Φωτο: Παναγής Κατσούρης, ιδρυτής του μελιού My Honey και Γιώργος Κουβέλης, γενικός διευθυντής των διαγωνισμών Olymp Awards.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου