Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

46ο Φεστιβάλ Ολύμπου :Συναυλία «ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΩΔΕΣ στην ΚΥΠΡΟ της ΑΓΑΠΗΣ και του ΟΝΕΙΡΟΥ»

          

                                  Πέμπτη 20-7-2017-Κάστρο Πλαταμώνα
  Με τη συναυλία-αφιέρωμα στην τιμώμενη χώρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), την Κύπρο, συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, στις 9:30 μ.μ. στο Κάστρο του Πλαταμώνα, η Ορχήστρα Νέων Δίου σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Πατρή και με σολίστες τους Δώρο Δημοσθένους, Μπάμπη Βελισάριο, Γιάννη Χαρίση και Φιλιώ Σέρβου, θα μας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσουμε τη συναυλία με τίτλο: «…ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΩΔΕΣ στην ΚΥΠΡΟ της ΑΓΑΠΗΣ και του ΟΝΕΙΡΟΥ…»
  Οι συντελεστές θα αποδώσουν έντεχνα τραγούδια  Κύπριων και Ελλαδιτών συνθετών καθώς και παραδοσιακά ακούσματα της Μεγαλονήσου με αναφορά το νησί της Αφροδίτης.
                                        ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ

  Η Ορχήστρα Νέων Δίου, είναι ένα από τα τμήματα που ανήκουν σήμερα στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Ιδρύθηκε το 2007 από τον πρώην δήμο Δίου, με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Γρηγόρη Παπαχρήστου, σημερινού της προέδρου όπως και του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Έδρα του Κέντρου είναι το Δίον, η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, που είναι παράλληλα και η ιστορική έδρα σήμερα του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας.
  Η Ορχήστρα αποτελείται από 50 και πλέον νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νέων Δίου περιέχει ως επί το πλείστον επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών, παλαιών και νέων που κινούνται στο χώρο του έντεχνου λαϊκού αλλά και παραδοσιακού ελληνικού τραγουδιού.
  Η Ορχήστρα Νέων Δίου, παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών και μουσικών αφιερωμάτων με επώνυμους καλλιτέχνες. Πληθώρες οι   επιτυχείς συμμετοχές της, όπως στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο Μέγαρο Μουσικής Θες/νίκης, στην κρατική τηλεόραση, στο μουσείο της Ακρόπολης και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, Στουτγάρδη Γερμανίας, Αρχαία Έφεσο Τουρκίας, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.
                                      ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΜΑΕΣΤΡΟΥ
  Ο Νίκος Πατρής είναι δάσκαλος μουσικής και διευθυντής της Ορχήστρας Νέων Δίου. Γεννήθηκε στην Καρίτσα Πιερίας το έτος 1980 και από την ηλικία των δέκα ετών ξεκίνησε να μαθαίνει μπουζούκι, ενώ πέντε χρόνια αργότερα προχώρησε σε περαιτέρω σπουδές στο χώρο της μουσικής. Μετά την ενηλικίωσή του ασχολείται επαγγελματικά με το μπουζούκι και το λαούτο διδάσκοντας σε διάφορα ωδεία της Κατερίνης ενώ από το 2002 είναι καθηγητής σε μουσικά σχολεία. Παράλληλα είναι χοράρχης σε πέντε παραδοσιακές χορωδίας της Πιερίας, με πολλές διακρίσεις.
  Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του έγινε το 2007 όταν του ανατέθηκε από το πρώην δήμο Δίου η διεύθυνση της Ορχήστρας Νέων Δίου. Έχει συνεργασθεί με πολλούς Έλληνες ερμηνευτές και μουσικοσυνθέτες. Ο Νίκος Πατρής έκανε σημαντικές σπουδές στο χώρο της μουσικής και διαθέτει πτυχία: Αρμονίας, Αντίστοιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης και διπλώματα: Βυζαντινής Μουσικής και Σύνθεσης.
ΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ
  Ο Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.
  Πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο «Διάσταση» Λεμεσού. Ερμήνευσε τραγούδια κορυφαίων συνθετών.  Επίσης τραγούδησε στην Εθνική  Λυρική Σκηνή της Αθήνας, στην όπερα Διδώ και Αινείας του Henry Purcell.
  Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε τραγούδια των Beatles και μπαλάντες. Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνου.
  Ο Μπάμπης Βελισάριος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου του 1979. Σπούδασε υποκριτική δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς & σκηνοθέτες καθώς και μονωδία με το Γιώργο Ζερβάνο, στη συνέχεια στο ωδείο Athenaeum υπό την καθοδήγηση της Μαρίνας Κρίλοβιτς και τέλος με τον Γιώργο Σαμαρτζή (Δίπλωμα Μονωδίας).
  Εργάστηκε ως μουσικός και τραγουδιστής ερμηνεύοντας συνθέσεις σημαντικών δημιουργών. Τα τελευταία χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική σκηνή ως χορωδός, αλλά και ως σολίστ στις Όπερες.
  Ο Γιάννης Χαρίσης  ξεκίνησε  τα πρώτα του βήματα στην μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Στα 14 ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και Βυζαντινής μουσικής. Έχει τραγουδήσει με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής αλλά γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε από την μουσική ακαδημία Dream Show όπου κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό.
  Το αποκορύφωμα στην μέχρι τώρα καριέρα του έρχεται με την συνεργασία  με τον μεγάλο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα στο μιούζικαλ «Όνειρα».
«Σε δέκα λεπτά» είναι το πρώτο cdsingle του Γιάννη Χαρίση με τραγούδια που έχει γράψει ο Θανάσης Γεωργούλας σε στίχους των Μιχάλη Αβαταγγέλου, Γιάννη Μάνιου και Μάκη Τσιλιμήδου.
  Τέλος η Φιλιώ Σέρβου που γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα, σπούδασε πιάνο, θεωρητικά και κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας. Απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Κάτοχος του πτυχίου Αρμονίας. Από το 2002 συνεργάζεται ως τραγουδίστρια με ποικίλα καλλιτεχνικά σχήματα, ορχήστρες και συνθέτες όπως: Μ. Πλέσσας, Γ. Χατζηνάσιος κ.α. με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  Από το 2014 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, ενώ από το 2006 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός μουσικής την δημόσια εκπαίδευση.
  Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση 7 ευρώ.
Σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Ολύμπου.
1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
2.Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
3.Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
4.«Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
5. Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου