Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» ΣΤΟ ΔΙΟΝ : Κυριακή 30-7-2017



                                           46ο Φεστιβάλ Ολύμπου
  Με τη θεατρική παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου για τον μήνα Ιούλιο. Το πάντα επίκαιρο και διαχρονικό έργο, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζεται την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου.
Ο Καζαντζάκης έγραψε:«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»
Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Με την παράσταση τιμάται  το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων. 
  Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον επικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη.
  Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.
Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης  
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες:  Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης 
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης και ο Ρένος Ρώτας
Συμμετέχουν οι:
Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης.

  Γενική είσοδος 20 ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ.
Σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Ολύμπου.
1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
2.Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
3.Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
4.«Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
5.
Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου