Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ : Ανακοίνωση - Καταγγελία




Αποτέλεσμα εικόνας για Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  καταγγέλλει το  Δήμαρχο του Δήμου Δίου- Ολύμπου κο Δημόπουλο, ο οποίος προβαίνει σε    απολύσεις συμβασιούχων  του τομέα καθαριότητας που είχαν πρωτοστατήσει στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη  δουλειά! 
Η ενέργεια αυτή ξεπερνά κάθε όριο λογικής, αφού ο δήμαρχος  γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την από 6/7/17 ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου η οποία προβλέπει  την ανανέωση  των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους  μέχρι της 31/3/18 με βάση και το νόμο Σκουρλέτη.
Στη συνάντηση  που έγινε ανάμεσα στο δήμαρχο, το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. και τους απολυμένους εργαζόμενους, ο δήμαρχος  για να  δικαιολογήσει τις απολύσεις επικαλέστηκε ένα νόμο του 1920. Πάλι καλά  που δεν επικαλέστηκε κανέναν νόμο  της τουρκοκρατίας. Την ίδια  ώρα που ο δήμαρχος απολύει εργαζόμενους με διάφορες διάτρητες και αστείες δικαιολογίες, οργιάζουν οι φήμες οτι προσλαμβάνει εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις. Γιατί  άραγε;

Όλες αυτές  οι αυταρχικές και βαθιά  αντιδημοκρατικές ενέργειες  του δημάρχου του δήμου Δίου-Ολύμπου δεν πρέπει να μείνουν  αναπάντητες από κανέναν εργαζόμενο, από κανένα συνδικάτο, από κανένα μαζικό φορέα  του νομού μας άλλα και από το σύνολο της κοινωνίας.
Ιδιαίτερη απάντηση πρέπει  να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτερο όργανο του δήμου , αφού ο δήμαρχος παραβιάζει την ομόφωνη  απόφαση  του Δημοτικού Συμβούλιου. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για να απολύσει  εργαζόμενους,  χρησιμοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων (αφού το τελευταίο διάστημα έχει  εξαπολύσει πογκρόμ κατασχέσεων  λογαριασμών σε βάρος  των  λαϊκών νοικοκυριών τα οποία  αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές προς το δήμο ως αποτέλεσμα της φοροληστείας που δέχονται από την κυβέρνηση  και το δήμο).
Ιδιαίτερες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με το νόμο Σκουρλέτη όχι μόνο απολύει 10.000 εργαζόμενους για να προσλάβει 2.500,  αλλά ρίχνει και το μπαλάκι και δίνει τη δυνατότητα σε δημάρχους σαν το Δημόπουλο  να απολύουν εργαζόμενους και,  η κυβέρνηση να νίπτει τα χέρια της.  Φυσικά αυτήν η τακτική της  έχει στόχευση. Σπέρνει το διαίρει και βασίλευε αποπροσανατολίζοντας  τους εργαζόμενος, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση και στον τομέα της καθαριότητας. Σε αυτήν την πολίτικη ο δήμαρχος κος Δημόπουλος είναι πρωταγωνιστής.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα συνδικάτα, όλους τους φορείς σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουμε τις απολύσεις και τις προκλήσεις του δημάρχου.
Πάρτε πίσω τις απολύσεις εδώ και τώρα.!
 Όλοι στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24/7  στις 12.30μ.μ στο δημαρχείο του Λιτόχωρου.
Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και  Σωματειακή  Επιτροπή  Συμβασιούχων  Δήμου Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου