Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βελτίωση – αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς της Δ.Ε. Πιερίων






  
Στη βελτίωση – αποκατάσταση της δημοτικής οδοποιίας στους οικισμούς της Δ.Ε. Πιερίων και ειδικότερα στη Δημοτική Κοινότητα Ρητίνης, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Ελατοχωρίου, Βρίας αναμένεται να συμβάλουν οι παρεμβάσεις της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη (ξεκίνησαν χθες με εκσκαφές).

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες επικεντρώνονται σε ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, εργασίες υποδομών κ.α.


«Πρόκειται για παρεμβάσεις, που αναβαθμίζουν ριζικά το οδικό δίκτυο, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών της Δ.Ε. Πιερίων. Διαχρονικά η διαρκής βελτίωση των οδικών υποδομών στο σύνολο του Δήμου αποτελεί κεντρική προτεραιότητά μας»  επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

«Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι εργασίες εκτελούνται με τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και η ολοκλήρωσή τους διασφαλίζει  άνετη και ασφαλή μετακίνηση τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους διερχόμενους επισκέπτες» σημειώνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.


Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων προβλέπονται:

Σε οικισμούς της Δ.Κ Ρητίνης:
Τσιμεντοστρώσεις οδών, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων, αντικατάσταση τοιχείων,  ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών  κ.α.

Σε οικισμούς της Τ.Κ Βρίας: Τσιμεντοστρώσεις  και ασφαλτοστρώσεις οδών: τοποθέτηση έγχρωμων κυβόλιθων στον υφιστάμενο διαμορφωμένο πεζοδρόμιο μπροστά από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας, εργασίες αποκατάστασης της προσβασιμότητας σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής, αποκατάσταση ασφαλτικών σε σημεία εντός του οικισμού που έχουν υποστεί ζύμωση κ.α.

Τ.Κ Ελατοχωρίου: Παρεμβάσεις αντικατάστασης των παλαιών κατεστραμμένων χυτών κρασπέδων κατά μήκος της κεντρικής οδού, καθώς και τοποθέτηση στα σημεία που έχουν καταστραφεί νέων χονδρόπλακων επί του πεζοδρομίου. Επιπλέον, εργασίες πλακόστρωσης της κεντρικής εκκλησίας του οικισμού,   αποκατάστασης ασφαλτικών στον αύλειο χώρο του σχολείου κ.ο.κ.


Το έργο προϋπολογισμού €368.800,00 χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους, κατασκευάζεται σύμφωνα με την εγκεκριμένη  μελέτη, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου