Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πάμε και φέτος για ρεκόρ στον τουρισμό...


Η ζήτηση για Τουρκία επανακάμπτει, στην Ισπανία οι δημοφιλείς προορισμοί δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές τους, η Κύπρος διανύει την καλύτερη ιστορικά περίοδο από πλευράς επιδόσεων αλλά και τουριστικών επενδύσεων και η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία ακόμη χρονιά-ρεκόρ, η οποία ωστόσο συνδέεται για πρώτη φορά με την επιβολή του φόρου διαμονής ώστε να προστεθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία από... την κότα με τα χρυσά αυγά: τον ελληνικό τουρισμό.

Τα μηνύματα από τις αγορές εντός κι εκτός Ευρώπης δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου φουντώνει ακόμη περισσότερο το 2018, έτος που προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό για τον τουρισμό της Μεσογείου, μετά τα ήδη ιστορικά υψηλά του 2017 για τον ευρωπαϊκό Νότο. 

Με βάση τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ), οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη έφτασαν τα 671 εκατ. το 2017, σημειώνοντας άνοδο 8%, με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου να σημειώνουν εντυπωσιακές επιδόσεις με διψήφια αύξηση των αφίξεων κατά 13%, έναντι του 7% των δυτικοευρωπαϊκών αγορών και του 5% στη Βόρεια, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου