Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Η σύνδεση των Σκοπίων με τον Μ. Αλέξανδρο είναι γελοία...

Τι λέει ο άνθρωπος που σχεδίασε τη σημαία της γείτονος...

«Η ιστορία περί αιώνιας εθνικής ύπαρξης είναι για μένα μια τρελή ιστορία. Αυτή η παράλογη σύνδεση μεταξύ του σύγχρονου έθνους μας με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, είναι απλώς γελοία…». Αυτό τονίζει ο Σκοπιανός καθηγητής Αρχιτεκτονικής Μίροσλαβ Γκουτσέφ που είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στην πατρίδα του.

Είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε τη σημαία της ΠΓΔΜ, ενώ έχει διατελέσει και δήμαρχος.

Αποτελεί, κόκκινο πανί για τους Σκοπιανούς εθνικιστές ενώ το 2016 σε βίντεο που ανέβασε ανέφερε πως «η «Μακεδονία» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γιουκοσλαβίας του Τίτο».

Μιλώντας στη Realnews ξεκαθαρίζει: «Πριν από το 1944 δεν υπήρχε καμία Δημοκρατία της Μακεδονίας. Αυτή γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1944. Το όνομα της ήταν Λαϊκή Δημοκρατία, μετά σοσιαλιστική δημοκρατία και ήταν μέρος της Γιουκοσλαβίας. Αυτά είναι αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα».

Ο κ. Γκουτσέφ εμφανίζεται υπέρ ενός συμβιβασμού και εξηγεί ότι δεν υπάρχουν αλυτρωτικές βλέψεις.

«Το όνομα μας είναι κάτι που δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Οι Έλληνες λένε ότι Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική. Εμείς όμως δεν μιλάμε για αυτή τη Μακεδονία. Δεν έχουμε καμία βλέψη, πολιτική, ιστορική ή γεωγραφική, πέραν των συνόρων μας», σημείωσε.

«Η καλύτερη λύση θα είναι αυτή που είναι το ίδιο καλή ή το ίδιο κακή και για τις δύο πλευρές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ως καλοί γείτονες», συνεχίζει.

Προσθέτει ακόμα ότι «η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε εδώ και το όνομα μας είναι αναγνωρισμένο από σχεδόν 140 κράτη. Έχουμε δικαίωμα, βάσει διεθνών νόμων, να αυτοαποκαλούμαστε με το όνομα που χρησιμοποιούμε επίσημα εδώ και 70 χρόνια. Όμως θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα με την Ελλάδα. Έτσι, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμό και να εγκαταλείψουμε τις αδιέξοδες θέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου