Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ (Τ.ΟΜ.Υ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



 

Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας η οποία συγκροτείται στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης ξεκινά τη λειτουργία της,  την Παρασκευή 26/01/2018.

Η Τ.ΟΜ.Υ. μεταξύ άλλων θα παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος.
Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο – ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κ.λπ). Η Τ.ΟΜ.Υ στεγάζεται στο κτήριο επί της οδού Παναγιώτη Κανελλοπούλου 1 στο ισόγειο, με δυνατότητα πρόσβασης και για ΑμεΑ.

Η συγκρότηση της Τ.ΟΜ.Υ. έγινε στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης που αφορά τη λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (κωδικός ΟΠΣ 5008035, κωδικός υποέργου 2).

Η ανάπτυξη των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελεί τομή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας, καθώς αναβαθμίζει θεσμικά το ρόλο των οικογενειακών  ιατρών στο σύνολο του πληθυσμού, προβλέπει  τη συνεχή και ολιστική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού με έμφαση στην πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της υγείας και εξορθολογίζει τη λειτουργία των νοσοκομείων, στο βαθμό που τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία αυτών θα αποσυμφορηθούν σημαντικά από περιστατικά που μπορούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται απ’ τις δημόσιες μονάδες της ΠΦΥ.

Ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ.

Γεώργιος Κ.Κίρκος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου