Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

4.600 μαθητές του Δ.Κατερίνης συνέλεξαν 4.900 κιλά ανακυκλώσιμων και βραβεύτηκαν!

 

- Δήμαρχος Ι.Ντούμος: «Όλα αυτά τα παιδιά είναι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του αύριο»

- Η.Τάπρας: «Εάν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμα των μαθητών, ο Δήμος θα ανακύκλωνε 8.500 τόνους και θα εξοικονομούσε το ποσό των 255.000 ευρώ ετησίως»

Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον και στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας «Followgreen», εκδήλωση απονομής βραβείων για τη συμμετοχή 42 νηπιαγωγείων και δημοτικών στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, σήμερα το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου της πόλης.

Σ’ αυτόν τον σχολικό μαραθώνιο συμμετείχαν 4.600 μαθητές και μαθήτριες του Δ.Κατερίνης που πραγματοποίησαν Διαλογή τεσσάρων υλικών στην Πηγή και συνέλεξαν περισσότερα από 6.300 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και συγκεκριμένα, 4.900 κιλά σε χαρτί, 1.340 κιλά σε πλαστικό, 52 κιλά σε αλουμίνιο και 75 κιλά σε μπαταρίες. Τα βραβεία παρέλαβαν μαθητές και εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που πρωταγωνίστησαν στη δράση αυτή.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος αφού επαίνεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της δράσης και επισήμανε ότι «η ανακύκλωση έχει ενταχθεί πλέον στην καθημερινότητα των παιδιών μας και αυτό μας αποδεικνύει ότι οι δράσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα αξία, καθώς όλα αυτά τα παιδιά είναι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες του αύριο».

Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους πολίτες του Δήμου να συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο έναν πιο καθαρό και βιώσιμο Δήμο και διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά πιο δυναμικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen και ειδικότερα τις δημοτικές δράσεις όχι μόνο στα Σχολεία αλλά και σε άλλες εγκαταστάσεις που οι νέοι επισκέπτονται, όπως αθλητικούς χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού, ώστε να δημιουργηθεί περαιτέρω ευαισθητοποίηση.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, αφού συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια και την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, τόνισε ότι «μέσα από τέτοιες δράσεις ενισχύουμε την ανακύκλωση στον Δήμο μας, αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες και μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Τάπρας υποστήριξε ότι εάν όλοι ακολουθούσαν το παράδειγμα των μαθητών, ο Δήμος θα επιτύγχανε καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση και θα κατάφερνε να ανακυκλώσει περίπου 8.500 τόνους κατ’ έτος. Έτσι θα μείωνε την ταφή των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση θα μειώνονταν και η οικονομική επιβάρυνση κατά 30€ τον τόνο, συνολικά δε θα εξοικονομούσε το ποσό των 255.000 ευρώ ετησίως.

Και κλείνοντας την ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε ότι με μια ευρεία ανακύκλωση θα συντελούνταν μεγαλύτερη προστασία στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, καθώς αυτές οι ποσότητες δεν θα διέρρεαν στο έδαφος, στη θάλασσα και στα ποτάμια.

 

 

Τις βραβεύσεις στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά του Δήμου απένειμε πρώτος ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, και ακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τάπρας και Γιώργος Κοκαβίδης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Νόπη Τριανταφυλλίδου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Κωνσταντίνος Κιτιξής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας Ιωάννης Βαρβαρέζος.

Στη δράση αυτή συμμετείχε δυναμικά ως βασικός χορηγός, ο ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος έχοντας μια αγαστή συνεργασία ετών με το δήμο Κατερίνης,  στήριξε την εκδήλωση με μια χορηγία υπό τη μορφή χρηστικών δώρων για τα δύο σχολεία, νηπιαγωγείο και δημοτικό που έλαβαν τις πρώτες θέσεις. Εκ μέρους του ΦοΔΣΑ, την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας, Λαφαζανίδης Ευστάθιος που απηύθυνε χαιρετισμό και παρέδωσε δύο laptop στο 11ο νηπιαγωγείο που βρέθηκε στην πρώτη θέση του Followgreen και στο 13 δημοτικό  που κατέλαβε την πρώτη θέση των δημοτικών αντίστοιχα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι 5 tablets χορήγησε ως χρηστικά δώρα και  η εταιρεία “EAST WEST GREECE”.

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων του δήμου Κατερίνης, γονείς μαθητών  καθώς και οι μικροί μας φίλοι!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου