Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Σήμερα ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών και των μαθητριών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ξεκίνημα αυτό όμως ταυτόχρονα συμβολίζει τη λήξη της σχολικής ζωής και την είσοδο στην ενήλικη ζωή πια. Οι εξετάσεις αυτές αποτελούν τηνκορύφωση των προσπαθειών των παιδιών μαςπου αγωνίζονται αρκετά χρόνια για να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους όνειρο, την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο που επιθυμούν.

 

Η αγωνία και το άγχος, όπως επίσης και των γονέων και των καθηγητών κορυφώνονται, όμως αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι μας είναι   πως όσο σημαντικές κι αν είναι αυτές οι εξετάσεις, η πραγματική επιτυχία στη ζωή είναι η κατάκτηση της ευτυχίας, κι αυτός ο στόχος δεν ξεκινάει, ούτε τελειώνει σε κανένα είδος διαγωνισμού. Με νηφάλια σκέψη, αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνατότητές τους και κυρίως ψυχραιμία θα δώσουν αυτόν τον αγώνα και θα βγουν νικητές. 

 

Από καρδιάς εύχομαι καλή δύναμη και υπομονή στις οικογένειές των μαθητών και των μαθητριών μας, που μαζί τους μοιράζονται σιωπηλά την αγωνία τους.

 

Καλή επιτυχία σε όλους! 

 

Σοφία Μαυρίδου

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου