Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα

 


Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα το γάλα, το αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και, τέλος, το αλεύρι, και χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό, χωρίς σβόλους.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Με μια λαβίδα παίρνουμε κάθε ροδέλα ανανά, όπως είναι κρύα από το ψυγείο, τη βουτάμε στον χυλό ώστε να καλυφθεί παντού και τινάζουμε ελαφρώς να στραγγίξει.
  5. Τηγανίζουμε τις ροδέλες δύο δύο, για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή χρυσαφένια κρούστα. Τις γυρίζουμε και τηγανίζουμε και την άλλη πλευρά τους, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
  6. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες ροδέλες.
  8. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και σκορπίζουμε πάνω τους κράνμπερις και καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  9. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ανανά με μέλι και αμύγδαλα αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου