Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Food and Drink Expo” στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στη “Food and Drink Expo”, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την προβολή και προώθηση των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια.Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον 25.000 και πλέον επισκεπτών και επαγγελματιών, που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς αγροδιατροφικών προϊόντων. Στη “Food and Drink Expo”, εξάλλου, συμμετείχαν περίπου 1.200 εκθέτες, που ήλθαν σε επαφή με τους ισχυρότερους παράγοντες (εισαγωγείς, διανομείς, super markets κλπ) της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκαν παρουσιάσεις και διαλέξεις, που εστίασαν σε ζητήματα όπως οι νεότερες τάσεις, οι καινοτομίες στον κλάδο και η δημιουργία νέων προϊόντων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν στους εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές τα εκλεκτά προϊόντα τους. Παράλληλα, τα στελέχη των επιχειρήσεων ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να τη γνωρίσουν καλύτερα, όπως και για τις δυνατότητες διείσδυσης στα διάφορα κανάλια της.

«H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Food Drink Expo 2024, τη μοναδική επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των καναλιών διανομής στην τοπική -και όχι μόνο- αγορά. Η οργάνωση του ομαδικού περιπτέρου της Περιφέρειας έδωσε την ευκαιρία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα εξαιρετικά προϊόντα τους σε αγοραστές και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του κλάδου -από το χονδρικό και το εξειδικευμένο λιανικό εμπόριο μέχρι τις υπηρεσίες τροφοδοσίας- και να γνωρίσουν τις νέες τάσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες της βρετανικής αγοράς», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου