Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

 7Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ



 

• Στις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού στη Χαλάστρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
• Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα μεπεριβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών και κουκλοθέατρο.

 

ΧαλάστραΤρίτη 28 Μαΐου 2023 – Με μία όμορφη γιορτή για τα παιδιά θα γιορτάσουμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Την Κυριακή 2 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιούστο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, με περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήρια κατασκευών, μουσικοθεατρικό εργαστήριο, παρουσίαση παιδικού βιβλίου, κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών, με θέμα πάντα το περιβάλλον και με στόχο να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι για την ανάγκη προστασίας του.

Το Παράρτημα Χαλάστρας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα ο οργανισμός για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και με σύνθημα We are #GenerationRestorationo OHE απευθύνει κάλεσμα προς τους κατοίκους όλου του κόσμου να συμμετέχουν στις προσπάθειες αποκατάστασης των οικοσυστημάτων απευθύνει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Όπως τονίζει στη ανακοίνωσή του ο οργανισμός, «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο, αλλά μπορούμε να φυτέψουμε δάση, να αναζωογονήσουμε τις πηγές του νερού, να επαναφέρουμε τα εδάφη. Είμαστε η γενιά που μπορεί να συμφιλιωθεί με τη γη».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Εργαστήρι χωρίς Σύνορα, ο βρεφονηπιακός σταθμός Λιλιπούτη, το Εργαστήρι Τέχνης ArtFactory, η Παραμυθωνία, η ομάδα Blackbird Theatreκαθώς και άλλοι επιστήμονες-εκπαιδευτές.

Οι συμμετέχοντες στη γιορτή –μικροί και μεγάλοι- θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού και να παρακολουθήσουν στην αίθουσα προβολών την ταινία ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ- 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 10:00-14:00

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ, ΧΑΛΑΣΤΡΑ

 

10:30-12:30: «Φτιάχνω το δικό μου άβαταρ από την πανίδα του Δέλτα Αξιού», περιβαλλοντικό εργαστήριο με κατασκευές, Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα

11:00-11:30: “Μη φοβάσαι Λούμπο… μίλα;”, κουκλοθέατρο-παρουσίαση βιβλίου με τη συγγραφέα Κατερίνα Νιζάμη, εκδόσεις iWrite.

11:00 -11:30: «Λαγόγυρος, ένας σκίουρος του εδάφους που ζει στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού», βιωματικό εργαστήριο

11:30-12:30: «Βόλτα στον υγρότοπο»μουσικοθεατρικόεργαστήρι από την ομάδα Blackbird Theatre

12:45-13:15: «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού-γυμνασίου με θέμα τις νυχτερίδες», Ιωάννα Σαλβαρίνα, Βιολόγος PhD

12:15 - 13:15: «Της γης τα παραμύθια να είναι ψέματα ή αλήθεια;», μουσική παράσταση από την ομάδα Παραμυθωνία

 

Σε τη διάρκεια της εκδήλωσης:

«Παπαγάλοι, τα πολύχρωμα πουλιά», μεικτό εργαστήριο χειροτεχνίας, κολάζ και ζωγραφικής από το Εργαστήριο Τέχνης Art Factory
«Δημιουργίες με πηλό με θέματα από τη φύση»,εργαστήρι της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας
«Γνωρίστε το Μπίνγκο το Φλαμίνγκο», εργαστήρι κατασκευών της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας
«Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ο άγνωστος θησαυρός της Θεσσαλονίκης», προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ

 

Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας, Παράρτημα Χαλάστρας, τηλ. 2310 794811

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου