Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Πρόγραμμα ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗΣ - ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ στην Π.Ε. Πιερίας

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου, επεκτείνεται και αναβαθμίζεται το πρόγραμμα Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και με επιπλέον δυνατότητα παρακολούθησης των ασθενών από Ιατρικό και Νοσηλευτικό – Παραϊατρικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με την υποστήριξη συστημάτων τηλεϊατρικής.

 

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος “ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ”, παρουσία της Διοίκησης της 3ηςΥΠΕ Μακεδονίας και των αρμόδιων Διευθύνσεων αυτής, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, της Διοίκησης του Γ.Ν. Κατερίνης, των Αντιδημάρχων των τριών Δήμων μας (Βοήθεια στο Σπίτι), των Επιστημονικά Υπευθύνων των Κέντρων Υγείας, των Συντονιστών των ΤΟΜΥ Πιερίας, της “Κατ’ οίκον νοσηλείας” του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης  και της Ομάδας Συντονισμού Έργου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος “ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ”, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και των τριών Δημάρχων της περιοχής μας, του κου Ιωάννη Ντούμου, Δημάρχου Κατερίνης, του κου Βαγγέλη Γερολιόλιου, Δημάρχου Δίου-Ολύμπου και του κου Χρήστου Κομπατσιάρη, Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, των οποίων η συνέργεια συνέβαλε τα μέγιστα στην υλοποίηση του έργου.

«Η υγεία θεωρείται το ύψιστο αγαθό και στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θεωρούμε πολύ σημαντική τη διασφάλισή της για κάθε συμπολίτη μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του τόπου μας. Το έργο αυτό αποτελεί μία πανελλήνια πρωτιά της Πιερίας, μία καινοτόμα συνέργεια μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας με το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Δίου Ολύμπου και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, που θα εξυπηρετήσει και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών, αλλά και των φροντιστών τους. Η κατ’ οίκον νοσηλεία αναβαθμίζεται και εισέρχεται σε μία νέα εποχή, όπου η τηλεϊατρική εξασφαλίζει την ουσιαστική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

«Με την οικονομική στήριξη της Π.Ε. Πιερίας και την έμπρακτη συμβολή των Δημάρχων μας, μπορούμε πλέον να αυξήσουμε αριθμητικά και ποιοτικά την παρουσία του Ιατρονοσηλευτικού μας προσωπικού δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη. Υπηρετώντας το δικαίωμα όλων των πολιτών για πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, προσφέρονται υπηρεσίες σε προγραμματισμένα περιστατικά υποστηρίζοντας την πρόληψη και την θεραπεία» ανέφερε ο Υποδιοικητής της 3ηςΥΠΕ Μακεδονίας, κος Κωνσταντίνος Χρίστογλου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και αφορά στην προμήθεια σετ τηλεμετρίας, αυτόματους απινιδωτές, εξοπλισμό τηλεϊατρικής, φορητούς υπολογιστές, καθώς και οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων πολιτών στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου