Τρίτη 28 Μαΐου 2024

«Η ηλεκτροκίνηση αναγκαία στην τουριστική ανάπτυξη»

 Το θεματολόγιο της ημερίδας που υλοποίησανο Π.Ο.Τ.Α.Π.η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΤΕΕ

  

 Η εξελισσόμενη χρήση της ηλεκτροκίνησης στα νέου τύπου οχήματα απαιτεί πλέον τις αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση και του οδικού τουρισμού. Μιας αναπτυσσόμενης μορφής στην τουριστική αγορά, καθότι σημαντικός αριθμός επισκεπτών επιλέγει μέσα οδικής μεταφοράς για τους επιλεγέντες προορισμούς. 

 Με γνώμονα ότι τα τουριστικά καταλύματα για να επιλεγούν από τους αντίστοιχους οργανισμούς που προωθούν τα τουριστικά πακέτα, αλλά και για να προτιμήσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις εν γένει τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, θέτουν ως προϋπόθεση την εγκατάσταση υποδομών για την επαναφόρτιση των ηλεκτροκινούμενωνοχημάτων.

 Για την ορθή και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου της ηλεκτροκίνησης τόσο από τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και από τις αντίστοιχες της τεχνολογίας, ο ΠιερικόςΟργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πρωτοπορώντας και προλαμβάνοντας τις εξελίξεις, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου αξιόλογοι επιστήμονες ανέπτυξαν το θεματολόγιο με αναφορά «Ηλεκτροκίνηση και Τουρισμός» 

 Ως άριστος οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. Γιώργος Καραλής, αφού μετέφερε το χαιρετισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου και ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμβολή τους στην ημερίδα, τόνισε«Όπως όλοι γνωρίζουμε η βιώσιμη κινητικότητα και ο οδικός τουρισμός βρίσκουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της αγοράς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ταξιδιωτών, οφείλουμε και το πράττουμε άλλωστε με την άκρως ενδιαφέρουσα εσπερίδα μας με τους εξαίρετους εισηγητές μας, έτσι ώστε να γνωρίζει ο τουριστικός κλάδος τις επιβεβλημένες παρεμβάσεις για να αναβαθμίσει τις υποδομές του παρέχοντας στο πελατολόγιο του τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες.  Θερμά συγχαρητήρια στους εισηγητές μας που μας βοήθησαν να έχουμε καλύτερη και πληρέστερη γνώση των νέων απαιτήσεων στην υπόθεση καθαρή πράσινη και ανανεώσιμη ενέργεια.Ηαποψινή εκδήλωση μας που υλοποιείται από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίαςκαι την Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποτελεί μέρος των γενικότερων δράσεων για να συμβάλλουμε ώστε η Πιερία να πρωτοπορεί και να προλαμβάνει τις εξελίξεις» .

 Οι εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τονΔημήτριο Κουσκουρίδη- πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕμε θέμα «Ηλεκτροκίνηση και εξοικονόμηση ενέργειας στον τουρισμό», τονΧαράλαμπο ΜαρμάγγελοCEO και συνιδρυτή της εταιρίας MC Chargers, με αναφορά στις «Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων-τάσεις και προοπτικές» και τον Δρ ΔημήτριοΤσιαμήτρο- Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών- καθηγητή του αντίστοιχου Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πουανάπτυξε το θεματολόγιο «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη».

 Την ημερίδα χαιρέτισαν, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μπίσμπας, η Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης και Μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ ΕλίναΔιαμαντοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δίου- Ολύμπου Δημήτριος Πατσιαρίκας.  

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τεχνικοί που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση και τουριστικοί επιχειρηματίες, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.  

 Σημαντική η συμβολή στην επιτυχία της εσπερίδας και στα διαδικαστικά θέματα, τόσο του οικονομικού υπευθύνου του Π.Ο.Τ.Α.Π. Στυλιανού Ούζα, όσο και του διευθυντή, Βασίλη Δήμου. 

 Η εσπερίδα προβλήθηκε και μέσω LiveSteaming από το παρακάτω linkwww.facebook.com / olympusrivieragreece

f: Olympus Riviera Greece 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου