Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Διεθνές Συνέδριο Olympus για την Εφοδιαστική Αλυσίδα που διοργάνωσε το ΔΙΠΑΕ


Στις 24 και 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Olympus για την Εφοδιαστική Αλυσίδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβη του Δήμου Κατερίνης, που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Στο συνέδριο, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, περίπου 250 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος από πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλες οι εργασίες είχαν εγκριθεί μετά από «τυφλή» διαδικασία κρίσης, στην οποία συμμετείχε σώμα 70 κριτών από έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το σύνολο των εγκεκριμένων εργασιών θα δημοσιευτεί σε πρακτικά στις εκδόσεις Springer: “Communications in Computer and Information Science”.

Ορισμένα θέματα, που συζητήθηκαν, ήταν:

1. Βιομηχανικές Τεχνολογίες 4.0 με την χρήση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

2. Εξυπηρέτηση ρομπότ στα Logistics.

3. Αξιολόγηση Κύκλου Ζωής και Πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.

4. Ανθρωπιστική Επιμελητεία – Τουρισμός & Προσβασιμότητα.

5. Κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, πρότυπα και νέες πρακτικές στα Logistics.

6. Σύγχρονες προσεγγίσεις και τεχνολογίες στον αγροδιατροφικό τομέα.

7. Ο ρόλος των χειριστών και των καταναλωτών στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας, και πολλά ακόμα επιμέρους θέματα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τρία Εργαστήρια (Workshops) που αποτέλεσαν μία σημαντική ευκαιρία δικτύωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων και ομιλητών σχετικά με τις Προμήθειες, τα Logistics των πόλεων και την Αγροτική Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Στο συνέδριο επίσης, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρεις πολύ σημαντικούς επιστήμονες της επιστήμης των Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας που πραγματοποίησαν διαλέξεις σχετικά με την εφαρμογή των τεχνολογιών της 4ης Βιομηχανικής Εγκατάστασης και συστημάτων Ρομποτικής στα Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας καθώς επίσης και τη διαχείριση των κινδύνων στις παγκόσμιες αγορές.

Ιδιαίτερη στιγμή του Συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των αφυπηρεσάντων καθηγητών του Τμήματος κ. Ν. Βουλγαράκη και κ. Ε. Καραβαγγέλη για την μακροχρόνια προσφορά τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του συνεδρίου, οι οποίοι βοήθησαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση και στην επιτυχία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου