Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Πρεμιέρα της νέας ιστοσελίδας του Δήμου Κατερίνης για τα αδέσποτα

Ι.Ντούμος: Με την ιστοσελίδα του Δ.Κατερίνης για τα αδέσποτα  υλοποιείται μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση

-           Θ.Αναστασιάδης: Καλούμε τους πολίτες να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα, να γνωρίσουν τα ζώα που αναζητούν σπίτι, να ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορεί να προωθηθούν υιοθεσίες, να γίνουν εθελοντές και κυρίως να λάβουν όλη την πληροφόρηση για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης

«Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας για την προώθηση υιοθεσιών αδέσποτων ζώων. Και τη δέσμευσή μας αυτή την κάναμε πράξη στη χρονική περίοδο των πέντε πρώτων μηνών στη διοίκηση! Με τη συνδρομή των εθελοντών και των δημοτών κάναμε αυτό που δεν γινόταν επί χρόνια. Διαβεβαιώνω όμως ότι η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής», ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, μιλώντας χθες το απόγευμα στην ενημερωτική εκδήλωση - παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δ.Κατερίνης «adespotakaterinis.gr», που αφορά την ορθή διαχείριση για τα αδέσποτα με τη συμμετοχή εθελοντών και δημοτών.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης, παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας κατασκευής της ιστοσελίδας, Αντιδημάρχων και άλλων στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φιλοζωικών σωματείων, εθελοντών και δημοτών. Στον επίλογο της εκδήλωσης, μίλησε και ο Βουλευτής Πιερίας, Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη  βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τα αδέσποτα.

Η ταυτότητα της ιστοσελίδας

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε, η ιστοσελίδα αφορά, αποκλειστικά, τα άστεγα ζώα του Δ.Κατερίνης και παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο βοήθειας και υιοθεσίας τους. Συγκεκριμένα, παρουσιάζει στοιχεία για το σύνολο των ζώων που βρίσκονται στο Καταφύγιο του Δ.Κατερίνης, δηλαδή το φύλο, την ηλικία, το βάρος κάθε ζώου καθώς επίσης και φωτογραφίες των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. Για πρώτη φορά στον Δήμο Κατερίνης ψηφιοποιήθηκαν όλα τα ζώα του κυνοκομείου και περιλαμβάνονται στη νέα σελίδα για όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν.

Επιπλέον, κάθε μέρα θα υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των στειρώσεων που έχει κάνει ο Δήμος Κατερίνης, τον αριθμό των υιοθεσιών, τον αριθμό των εθελοντών καθώς και το προσωπικό που εργάζεται για την ορθή ενημέρωση και διαχείριση επί των αδέσποτων / άστεγων ζώων. Πρόκειται για χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες, για πλήθος ερωτήσεων και απαντήσεων αλλά και για παρουσίαση της σχετικής νομοθεσίας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησαν τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες για την ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου για συνεργασία, λέγοντας: «Όποιος δημότης θέλει να υιοθετήσει έναν σκύλο, πλέον μπορεί να δει  τα ζώα που ψάχνουν οικογένεια. Πιστεύω ότι η νέα ιστοσελίδα του Δ.Κατερίνης για τα άστεγα ζώα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, γι’ αυτό και καλούμε τους πολίτες να περιηγηθούν εκεί, να δουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος/κάποια να γίνει εθελοντής/εθελόντρια, να βοηθήσει τον Δ.Κατερίνης και κυρίως να προωθήσει τα ζώα που είναι προς υιοθεσία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου