Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

 


14:30 Novasports Premier League Άρσεναλ – Μπράιτον Premier League

14:30 COSMOTE SPORT 8 HD Μπέρνλι – Μπλάκμπερν Sky Bet EFL Championship

16:30 Novasports Extra 3 Κίελo – Βόλφσμπουργκ Γερμανικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος ολοκλήρωσε την ετήσια θητεία του ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ολοκληρώθηκε  την Τρίτη 27 Αυγούστου η διήμερη και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 168ης Συνοδικής Περιόδου.

Κατσικάκι με χόρτα και άγρια σπαράγγια στον φούρνο

 


Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας σχετικά με τις αιτήσεις χορήγησης αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2025


Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2024, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr) από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2024.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Την Παρασκευή 30 Αυγούστου την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος επισκέφθηκαν Σύριοι και Λιβανέζοι Ορθόδοξοι με επικεφαλής τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σαφίτα κ. Δημήτριο, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πάσης Ανατολής.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο

Η «Ορέστεια» του Εθνικού καθήλωσε τους θεατές

Την τριλογία «Ορέστεια» του Αισχύλου ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επιμελητήριο Πιερίας : Πρόσκληση στην Εκδήλωση Τιμής συντελεστών & δωρητών εκθεμάτων της Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου

Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου & το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

σας προσκαλούν

την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ.

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας (3ος όροφος)

στην Εκδήλωση Τιμής

προς τους δωρητές των εκθεμάτων & τους συντελεστές της δημιουργίας της 

Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων

η οποία λειτουργεί στο κτήριο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Τρέχω για την Κατερίνη: "Κατέβασε την εφαρμογή "

Όλα τα τελευταία νέα, σημαντικές ενημερώσεις και προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία σας με ένα κλικ, σε Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=at.athletopia.app&iPhonehttps://apps.apple.com/gr/app/athletopia/id1616634842"

ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 


Η Ένωση Ποντίων Πιερίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 στον Αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας να παρακολουθήσετε τη μοναδική νέα Ποντιακή θεατρική παράσταση από το θεατρικό τμήμα του συλλόγου, ¨Χρόνια έρθαν κι επέρασαν, καιροί έρθαν κι εδέβαν¨

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

38η Εμποροπανήγυρη Δ. Κατερίνης – Αgenda: Παρασκευή 30/08–Σάββατο 31/08 – Κυριακή 01/09

Οι εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται στην 38η Εμποροπανήγυρη ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή 30/08 στις 19:30  επίδειξη πολεμικών τεχνών

Δήμος Κατερίνης - 38η Εμποροπανήγυρη: Το μπάσκετ γιορτάζει!

 

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 30/08 & Σάββατο 31/08

Ημιτελικοί - Τελικοί 3on3, 1on1

Διαγωνισμοί τριπόντων και ελεύθερων βολών

 

Σάββατο 31/08: Απονομές σε κατηγορίες

Ολοκληρώθηκε η «φιλοξενία αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υλοποιεί εδώ και μερικά χρόνια πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες.

Το φετινό καλοκαίρι φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στο Σβορώνο, δεκάδες  εμπερίστατα  παιδιά και νέοι από τις Εκκλησίες της Ουκρανίας, της Σερβίας, της Πολωνίας και των Σκοπίων.

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΤΠΣ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Δ.Ε ΠΙΕΡΙΩΝ, ΕΛΑΦΙΝΑΣ, ΠΕΤΡΑΣ) ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (Δ.Ε ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ)»

Σας προσκαλώ σε συνάντηση εργασίας για τη σύνταξη προτάσεων επί της μελέτης για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κατερίνης (Δ.Ε Πιερίων, Πέτρας, Ελαφίνας) και Δήμου Πύδνας – Κολινδρού (Δ.Ε Κολινδρού) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 9:00 π.μ.στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (Πλατεία Δημαρχείου, 60133 Κατερίνη).

Ζυμαρικά φούρνου με ξινομυζήθρα και σπαράγγια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “DJENDA” ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ “DEEP EYES”» ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 53ουΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου ενημερώνει ότι η σημερινή (Παρασκευή 30/8) και η αυριανή (Σάββατο 31/8) θεατρική παράσταση «DEJENDA» του «Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων “DeepEyes”» του Ο.Ρ.ΦΕ.Ο. στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με τον πρόγραμμα (ώρα έναρξης 21.00)

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Eξετάσεις ενηλίκων για την απόκτηση τίτλου απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, Σεπτέμβριος 2024


Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθούν οι εξετάσεις ενηλίκων (όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης -16 ετών και άνω), για την απόκτηση τίτλου απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, στις 09 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (Αντισθένους 1, τηλ. 23510 46050).

Πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας "Πίερες"

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες» σας προσκαλούν στο «Αντάμωμα Κουντουριανών» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κονταριώτισσας.

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου 2024 : Το πρόγραμμα των πολιτιστικών μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων

 


Συνεργασία με την MarketingGreece. Τα νέα δυναμικά και βιώσιμα ανοίγματα του Π.Ο.Τ.Α.Π.

Ακολουθώντας τις σύγχρονες μορφές ανάδειξης και προβολής των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας, πάντα σε συνδυασμό με τις πρωτοπόρες τεχνολογικές εξελίξεις, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα που θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση και αναπτυξιακή πορεία του τοπικού τουρισμού.

Δήμος Κατερίνης: Για πρώτη φορά συστάθηκαν τέσσερις Επιτροπές για ανείσπρακτες οφειλές ύψους 13.5 εκ. ευρώ

 Ι. Ντούμος: «Είμαι αποφασισμένος να πάμε τον Δήμο μπροστά»!

-          Συγκροτείται Επιτροπή για την επίλυση του προβλήματος δυσοσμίας στην Κατερίνη

 

Σχολεία: Οι 11 αλλαγές που θα εφαρμοστούν από φέτος

 


Οι 11 αλλαγές που θα εφαρμοστούν στα σχολεία από φέτος παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Δήμος Κατερίνης - 38η Εμποροπανήγυρη: Το αδιαχώρητο σε όλες τις εκδηλώσεις

          Θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας

-          Το πρόγραμμα για σήμερα Πέμπτη 29/08/2024

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Π.Ε Πιερίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που θα καταγραφούν στην ΠΙΕΡΙΑ, βάση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, με απόφασή της, αυξάνει το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, που ακολουθεί:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Πέμπτης – Τι δείχνει η τηλεόραση

 


19:00 COSMOTE SPORT 1 HD Κλήρωση UCL 2024 – 25 – League Phase Ποδόσφαιρο

20:00 Novasports 1HD Ζιρόνα – Οσασούνα LaLiga EA Sports

20:30 ΕΡΤ3 Ελλάδα – Γεωργία CEV EuroVolley 2026

21:00 COSMOTE SPORT 9 HD Αλ Ίτιχαντ – Αλ Τααβούν Roshn Saudi League

21:00 COSMOTE SPORT 2 HD Παναθηναϊκός – Λανς Europa Conference League

22:00 Novasports Prime Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ Europa League

Χορήγηση αδειών οδήγησης και χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης

Την Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024, ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και των εξετάσεων για τη χορήγηση άδειας οδήγησης και χειρισμού γεωργικών μηχανημάτων με την παράδοση των αδειών στους επιτυχόντες, η οποία έλαβε χώρα στον Άνω Άγιο Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης.

Ψάρι με αγκινάρες και άγρια χόρτα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

Λυκείοn των Ελληνίδων Κατερίνης - "Εκκλησιάζουσες" Θεατρική Παράσταση


 Η θεατρική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης παρουσιάζει την πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες" στις 1 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης όλων των ΚΕΠ του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των τεσσάρων ΚΕΠ του δήμου Πύδνας-Κολινδρού”. Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει τόσο την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, όσο και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών κλπ). Έγινε μετά από χρηματοδότηση ποσού 150.770,51€ από το “Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης”, το οποίο είχε διατεθεί στο δήμο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Μανώλα.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “DJENDA” ΤΟΥ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ “DEEP EYES”» ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 9:00 μ μ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου η νεανική καλλιτεχνική ομάδα “DeepEyes” του “Εργαστηρίου Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων” (Ε.Π.Δ.) του Ο.Ρ.ΦΕ.Ο. παρουσιάζει τη μεταδραματική θεατρική παράσταση “Djenda”, η οποία συνδυάζει ποιητικό λόγο, κίνηση, προσωπικές αφηγήσεις ζωής, επιτελεστικές πρακτικές και πολυμεσικό περιβάλλον.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Το Canteen Festival επιστρέφει στους Αμπελόκηπους! 7 ημέρες γεύσεων και διασκέδασης!

 


Το Canteen Festival επιστρέφει στους Αμπελόκηπους! 
Ετοιμαστείτε για την απόλυτη γαστρονομική και ψυχαγωγική εμπειρία! Το Φεστιβάλ Καντίνας επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στους Αμπελόκηπους, στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και σας περιμένει καθημερινά από τις 17:00 από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης το φεστιβάλ υπόσχεται 7 ημέρες γεμάτες γεύσεις, μουσική και ατελείωτη διασκέδαση!

38η Εμποροπανήγυρη Δ. Κατερίνης – Αgenda: Τετάρτη 28/08&Πέμπτη 29/08

Οι εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται στην 38η Εμποροπανήγυρη ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη 28/08: στις 19:00 επίδειξη πάλης από τον Α.Π.Σ.«Ολύμπιοι» Κατερίνης.Στις 21:30 ακολουθεί το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης σε μια μοναδική παράσταση από τους μαθητές του, ενώ στις 22:30 η Γεωργία Μαρινοπούλου με τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο και τον Ζήση Καλογιάννη συνεχίζουν με Λαϊκούς, Ποπ και Έντεχνους ρυθμούς. 

Με επιτυχία η δράση με επίκεντρο το ψηφιδωτό που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρουςκαι το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου στην 38η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης

[

Στην αναβαθμισμένη εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης η Ιερά ΜητρόποληΚατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνος και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου πραγματοποιήσαν την Τρίτη 27 Αυγούστου τη δράση επίδειξης της τέχνης του ψηφιδωτού.

«ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»: Συνάντηση εργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής στη Δ/νση Αστυνομίας Πιερίας

 


-          Προτεραιότητα η ασφάλεια διαδρομής & συμμετεχόντων

-          Οι εγγραφές «τρέχουν»

Στο Λιτόχωρο το 1οΕκπαιδευτικό Σχολείο & Ερευνητικό Συνέδριο για τις Επικοινωνίες Επόμενης Γενιάς (28-30 Αυγούστου 2024)

Ξεκινά σήμερα στο Λιτόχωρο το 1οΕκπαιδευτικό Σχολείο και Ερευνητικό Συνέδριο για τις Επικοινωνίες Επόμενης Γενιάς (Next Generation Communication) (28-30 Αυγούστου 2024).


Κορυφαίοι επιστήμονες στον χώρο των επικοινωνιών επόμενης γενιάς από Ελλάδα, Ισπανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Σερβία, Πορτογαλία, Καναδά, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και Εσθονία θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα τους στους συμμετέχοντες συνέδρους από Ελλάδα και εξωτερικό. 

«Κατασκήνωση στην πόλη» στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους


Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ολοκληρώθηκε, με την μετακατασκηνωτική συνάντηση κατασκηνωτών και στελεχών, το φετινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη». Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την ευλογίατου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου συμμετείχαν περί τα 250 παιδιά και νέοιστο ημερήσιο πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας.

Πέστο με βασιλικό και κάπαρη

 


Υλικά

Διαδικασία

Σεπτεμβριανά 1955 μια ακόμη μαύρη σελίδα για τους γείτονες Τούρκους.

Το 330μ.Χ., 11 Μαΐου, θεμελιώνεται η Κωνσταντινούπολη και καθίσταται η πρωτεύουσα του βυζαντινού ελληνισμού (βυζαντινής αυτοκρατορίας).Σημείο αναφοράς παγκόσμιο για πολλούς αιώνες. Ακτινοβολεί ελληνικό πνεύμα και Ορθοδοξία. Είναι η ¨Νέα Ρώμη¨του αυτοκράτορα Μ.Κωνσταντίνου και περνά στο θυμικό των Ελλήνων ως η¨  Βασιλεύουσα¨ στα χρόνια της βυζαντινής εποποιίας και ως ¨Πόλη¨ στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

38η Εμποροπανήγυρη Δ. Κατερίνης – Αgenda: Τρίτη 27/08& Τετάρτη 28/08

Οι εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται στην 38η Εμποροπανήγυρη ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 27/08 στις 19:30 οι αθλητές του  Γ.Α.Σ Καράτε  Αθλοκίνησηθα παρουσιάσουν τεχνικές Καράτε με τον προπονητή Γιάννη Κατσαντώνη. Στις 20:30 ακολουθεί πρόγραμμα χορού από τη σχολή χορού και μπαλέτου Atelier de ladanseκαι στις 21:30 η Πολυτονική Ορχήστραμας προσκαλεί σε ένα μουσικό πρόγραμμα σε Λαϊκούς,Ελαφρολαϊκούςκαι Έντεχνους μελωδικούς ρυθμούς.

Αύριο Τετάρτη 28/08 το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: