Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Κοτόπουλο με ρούμι και σόγια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ρούμι και σόγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, το ρούμι για 3-4 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
  3. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, τη σόγια, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί καλά από τη μαρινάδα.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστεί.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί (που να χωράει το κοτόπουλο σε μία στρώση).
  8. Τακτοποιούμε στο ταψί το κοτόπουλο.
  9. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη μαρινάδα του και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου