Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Ποδαράκια και κότσια αρνίσια στην κατσαρόλα με αγκινάρες και κουκιά

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα αρνίσια ποδαράκια και κότσια στην κατσαρόλα με αγκινάρες και κουκιά, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό τα ποδαράκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο παγωμένο νερό. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα ποδαράκια από τυχόν τρίχες κ.τ.λ.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα ποδαράκια και τα κότσια μαζί με τα κρεμμύδια (στιφάδου και φρέσκα) για 5-10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μυρωδικά και από τις αγκινάρες, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα (για τα κατσικίσια ποδαράκια) ή 1 ώρα και 15 λεπτά (για τα αρνίσια).
  5. Ρίχνουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες και τα κουκιά και μαγειρεύουμε για ακόμα 45 λεπτά με 1 ώρα.
  6. Βγάζουμε προσεκτικά τα ποδαράκια, τα ξεψαχνίζουμε και προσθέτουμε το κρέας ξανά πίσω στην κατσαρόλα.
  7. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου