Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για τα αρνίσια ποδαράκια και κότσια στην κατσαρόλα με αγκινάρες και κουκιά, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό τα ποδαράκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο παγωμένο νερό. Με ένα μαχαίρι καθαρίζουμε τα ποδαράκια από τυχόν τρίχες κ.τ.λ.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα ποδαράκια και τα κότσια μαζί με τα κρεμμύδια (στιφάδου και φρέσκα) για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μυρωδικά και από τις αγκινάρες, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα (για τα κατσικίσια ποδαράκια) ή 1 ώρα και 15 λεπτά (για τα αρνίσια).
- Ρίχνουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες και τα κουκιά και μαγειρεύουμε για ακόμα 45 λεπτά με 1 ώρα.
- Βγάζουμε προσεκτικά τα ποδαράκια, τα ξεψαχνίζουμε και προσθέτουμε το κρέας ξανά πίσω στην κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου