- Για τις πένες ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, ξεκινάμε βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα τους κύβους κολοκύθας, το κρεμμύδι, τα καρότα, την πιπεριά, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 1.500 ml νερό.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι το νερό να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά η κολοκύθα και τα καρότα και να μείνει ένα ζουμερό μείγμα.
- Αφαιρούμε το τζίντζερ και πολτοποιούμε τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη.
- Περνάμε τον πουρέ από σήτα, πιέζοντας, μέχρι να γίνει λείος και βελούδινος. Τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρό- νο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. Εναλλακτικά, μοιράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε πιάτα και έπειτα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Σκορπίζουμε σε κάθε πιάτο τα κοπανισμένα καρύδια, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου