Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Αρνίσια κεμπάπ με ψητές πιπεριές και αρωματικό βούτυρο

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεμπάπ

Για τη σάλτσα

Για τις πίτες

Για το αρωματικό βούτυρο

Διαδικασία

  1. Για τα αρνίσια κεμπάπ με ψητές πιπεριές και αρωματικό βούτυρο, ξεκινάμε με τις πίτες.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο, μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 2 ώρες.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για 1 ώρα.

Κεμπάπ

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα και τα πλάθουμε σε 12 λεπτά, μακρόστενα κεμπάπ.
  3. Τα περνάμε σε μεταλλικές βέργες και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου ακριβώς κάτω από το γκριλ. Από κάτω εφαρμόζουμε ένα ταψί με λίγο νερό ώστε να πέφτουν τα λίπη από τα κεμπάπ μέσα και να μην λερώσουμε τον φούρνο.
  4. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν ολόγυρα.

Σάλτσα

  1. Περνάμε όλα τα υλικά της σάλτσας από τον κλασικό χειροκίνητο μύλο του πουρέ ή τα χτυπάμε σε γουδί – προτιμάμε να μη χρησιμοποιήσουμε πολυκόφτη, γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους και θα γίνουν σαν πουρές.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Αρωματικό βούτυρο

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.

Σερβίρισμα

  1. Σε λεία επιφάνεια ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε 12 στρογγυλές πίτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε.
  2. Τις ψήνουμε σε αντικολλητικό, καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
  3. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τις αλείφουμε αμέσως με το αρωματικό βούτυρο.
  4. Σερβίρουμε σε πιάτα τις πίτες, επάνω τοποθετούμε τα κεμπάπ και απλώνουμε τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου