- Για να φτιάξουμε το ψάρι αγκινάρες και άγρια χόρτα, ξεκινάμε και χοντροκόβουμε τα μυρωδικά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες και τα χόρτα για 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι, 150 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και ανοίγουμε μια «λακκούβα» για να βάλουμε τις φέτες ψαριού. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα του ψαριού από το κόκαλο.
Φουλ στο άρωμα! Συμπληρώστε με ένα Sauvignon blanc, Viognier, ίσως κι ένα κρητικό λευκό χαρμάνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου