Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φιλανθρωπικού – Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Μακρυγιάλου «Η Στέγη Της Αγάπης» στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης « Πύδνεια 2024».

Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν και φέτος οι διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Μακρυγιάλου «Η Στέγη Της Αγάπης » στις 9 και 10 Αυγούστου στο Βυζαντινό κάστρο της Αρχαίας Πύδνας στο Μακρύγιαλο Πιερίας , στα πλαίσιατου 8ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης « Πύδνεια 2024» .

  Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων με την παρουσία πλήθους κόσμου η εξαιρετική ορχήστρα και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ταξίδεψαν με χορούς και μελωδίες σε Κρήτη, Ικαρία, Τζιά , Μακεδονία , Θράκη και Πόντο. Ο Σύλλογος γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας του και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης  απένειμε τιμητικήπλακέτα στην εκλιπούσα ιδρύτρια του Συλλόγου κα Παπαδοπούλου Χρυσούλα, η πλακέτα της οποίας αποδόθηκε στην εγγονή της .

  Την δεύτερη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων σημειώθηκε το αδιαχώρητο στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο. Η εξαιρετική βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Σαββίδη Ιωάννη ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μας .

  Ακολούθησε συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου έναναπό τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας , ο οποίος έστησε μία μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή του το «Μουσικό Κουτί».

  Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου , μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαικές φωνές κι έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

 Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου  ,ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης ένας νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του « Μουσικού Κουτιού».

Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπλήρωνε η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα , Ευγενείς Αλήτες.

  Ο Σύλλογος ευχαριστεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη κα Μαυρίδου Σοφία, τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και τον Δήμαρχο κο Κομπατσιάρη Χρήστο για την στήριξη τους 

   Τους μέγα χορηγούς  ARLA GROYP  IMPORT (TRUCKS -CARS) και  BELLA ITALIA .

   Επίσης όλους τους χορηγούς μας που με την στήριξη τους βοηθάνε στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ μας.

   Το HOTEL – CAMPING  AGIANNIS  για την δωρεάν φιλοξενία ενός μέρους από το καλλιτεχνικό σχήμα.

  Τους εθελοντές μας  μικρούς και μεγάλους. Χωρίς εσάς δεν θα τα καταφέρναμε. Σας ευχαριστούμε που είστε πάντα δίπλα μας.

  Ακόμη τους καλλιτέχνες της πρώτης ημέρας Σκηπητάρη Γιώργο, Σιδηρόπουλο Νίκο, Σουρελό Νίκο, Γραίκο Γιάννη, Τουρνά Παναγιώτη, Καπίδη Μπάμπη , Μαυρίδη Σάββα και Μακρή Δημήτρη για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης και την κα Μαχαιρίδου Αναστασία , Φιλόλογο – Γλωσσολόγου για την εκφώνηση- παρουσίαση του προγράμματος.

   Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Πύδνας – Κολιδνρού κ. Κομπατσιάρης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού κ. Κοεμτζής Δημήτριος,  η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού κ. Ναβροζίδου Μαρία, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πύδνας Κολινδρού κ. Πολύζος Ηλίας, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυγιάλου και  Μεθώνης , Κάβουρας Σταύρος και Γαβριηλίδης Θωμάς αντίστοιχα και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.

   Επίσης τον κ. Γκιουλμετάρογλου Αθανάσιο υπεύθυνο του αρχαιολογικού χώρου για την πολύτιμη βοήθεια του στις προετοιμασίες και διεξαγωγή του φεστιβάλ καθώς και τα μέσα μαζικής δικτύωσης  της περιοχής μας  για την προβολή των εκδηλώσεων .

  Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλον τον κόσμο που μας τίμησε ακόμα μία φορά με την συμμετοχή του και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας γιατί χωρίς εσάς δεν θα καταφέρναμε τίποτε.

   Με αγάπη για τον τόπο μας και τις παραδόσεις του, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου