Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη εγγραφών στα μαθήματα - σεμινάρια - της φωτογραφικής Λέσχης Κατερίνης.


Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου αλλά και της ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις σε όλα τα παραπάνω αντικείμενα.
Τα σεμινάρια χωρίζεται σε τρεις  ενότητες. 
-Η πρώτη αφορά τα τεχνικά της φωτογραφίας.
Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο νέος  φωτογράφος, από την λήψη μέχρι και το στούντιο.
-Η δεύτερη ενότητα αφορά την ψηφιακή επεξεργασία της εικόνας.
Στόχος αυτού του μαθήματος  είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων πάνω στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και να καταστούν ικανοί χειριστές της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας που αφορά την εικόνα και τα πέριξ αυτής.
-Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στον κινηματογράφο και εκπαίδευση στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους.
Το κομμάτι αυτό αφορά όλους όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και ενδιαφέρονται να τον δουν εκ των έσω, αλλά και μέσα από το κινηματογραφικό φακό, όπου πια, θα είναι οι ίδιοι παραγωγοί και ταυτόχρονα κινηματογραφιστές.
Αισθητική και ιστορία του μαθήματος.
Και στις τρεις ενότητες που αφορούν τα παραπάνω μαθήματα – σεμινάρια,  πέραν του τεχνικού μέρους διδάσκονται ταυτόχρονα και μαθήματα γενικής αισθητικής – ειδικής προσέγγισης και φυσικά γίνονται μαθήματα κριτικής της εργασίας των συμμετεχόντων.
Η πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.
Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην εξάσκηση των μελών πάνω σε συγκεκριμένα project, που ανατίθενται με κοινή απόφαση των μελών.
Άλλες δραστηριότητες.
Τέλος Εκδρομές  εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό, ασκήσεις πάνω στο αντικείμενο του κάθε τομέα, αλλά και σε συνεργασία με τους άλλους τρεις, εξορμήσεις εκθέσεις, συζητήσεις, βιβλιοθήκη, σκοτεινός θάλαμος, αλλά και το νέο μας εντευκτήριο,  καθώς και πολλά αλλά είναι μέρος μόνον από αυτά που θα γίνονται φέτος στο κέντρο φωτογραφίας Κατερίνης.
Νέες δραστηριότητες και νέες ειδικότητες.
Νέες δραστηριότητες και νέες ειδικότητες από την φωτογραφική λέσχη Κατερίνης
Φωτογραφία, ψηφιακή και αναλογική.
Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.
Μαθήματα κινηματογράφου σκηνοθεσίας και σεναρίου.
Παραγωγή δημιουργίας μικρού μήκους.

Εγγραφές – Πληροφορίες.
Εγγραφές από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 18.00 μ.μ μέχρι τις 21.00 μ.μ. κατόπιν συνεννοήσεως στο 6 9 7 7 3 7 9 8 6 5
Διάρκεια εγγραφών 3 Σεπτεμβρίου 2012 έως 10 Οκτωβρίου 2012.
Πληροφορίες  στο τηλ. 6 9 7 7 3 7 9 8 6 5
Διεύθυνση: Οινόης 5  Κατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου