Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

6ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Πεζοπορία στον όμορφο Όλυμπο



Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας στην περιοχή του Λιτοχώρου. Η εκδρομή έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων που υλοποιούνται τη χρονιά αυτή και συμμετείχαν μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας που συνοδεύονταν από τους καθηγητές τους.
Η...

ομάδα διένυσε τη διαδρομή από τα Πριόνια προς το Σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Άγιος, και στη συνέχεια στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου. Στη διάρκεια όλης της διαδρομής κοντά μας ήταν ο κ. Σάββας Βασιλειάδης, ξεναγός βουνού - ορειβάτης, μέλος του Φορέα Διαχείρισης του Ολύμπου, ο οποίος μας έδωσε τις απαραίτητες και πολύ σημαντικές πληροφορίες για να γνωρίσουν τα παιδιά το τοπίο γύρω τους και να αντιληφθούν τους κανόνες πεζοπορίας στο βουνό. Επίσης ο κ. Μιχάλης Καρυδιάς, από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, καθώς και ο κ. Γιαννικός Βαγγέλης, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ήταν μια ωραία εμπειρία, σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο μέσα στο δάσος. Μια διαδρομή που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τις απορίες των μαθητών μας σχετικά με την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής, τον προσανατολισμό μέσα στα μονοπάτια του Ολύμπου, τα καταφύγια στο βουνό.




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κκ. Σ.Βασιλειάδη, Β.Γιαννικό και Μ.Καρυδιά, για την πολύτιμη βοήθειά τους και ευελπιστούμε πως και η επόμενη εξόρμησή μας θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα και αποδοτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου