Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic : Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Ακόμη δύο νεκροί εντοπίστηκαν στο Norman Atlantic - Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Στους επτά ο αριθμός των θυμάτων

Το ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή - Στους επτά ο αριθμός των νεκρών από την φωτιά και την εγκατάλειψη του ιταλικού επιβατηγού-οχηματαγωγού - Αγωνία για τη ζωή περίπου 40 επιβατών

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό -οχηματαγωγό Norman Atlantic.
Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους επτά.

Ωστόσο, η ειδήση ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το «Norman Atlantic» πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό-οχηματαγωγό.

Όπως ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος ολοκληρώθηκε, ενώ πριν από λίγη ώρα το πλοίο εγκατέλειψε -σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ- και ο πλοίαρχος.

Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 38 αγνοούμενοι καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic» -αν υπολογιστούν οι επτά νεκροί που ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές.

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας το Λιμενικό Σώμα, ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων έχει ανέλθει στους 407, ενώ δεν κάνει καμία αναφορά αναφορικά με την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Επίσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, το οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa» θα κατευθυνθεί με τους 69 διασωθέντες που επιβαίνουν σε αυτό προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Όπως είπε ο κ. Λαγκαδιανός, οι ιταλικές Αρχές καταρτίζουν λίστες επιβαινόντων διασωθέντων για την ασφαλή αποβίβασή τους στα λιμάνια Πάτρας, Ανκόνας και Ηγουμενίτσας.

Σημειώνεται ότι οι διασωθέντες του «Norman Atlantic» βρίσκονται σε Μπάρι, Λέτσε και Κέρκυρα. Μάλιστα, στο λιμάνι του Μπάρι έδεσε το πλοίο «Spirit of Piraeus», που μετέφερε 49 διασωθέντες επιβάτες, ανάμεσά τους είναι 25 Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου