Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας : Εγγυόμαστε τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων


Τώρα ο Τσίπρας λέει: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων«Μην τολμήσετε να πάρετε δημόσια έγγραφα φεύγοντας» απείλησε την κυβέρνηση, αναφερόμενος κυρίως στην αλληλογραφία με την Τρόικα - Επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε «παρελθόν»


Στα διλήμματα των εκλογών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη προεκλογική ομιλία του στον Κεραμεικό.
Πριν απ' όλα, όμως, και προκειμένου να βάλει «τελεία και παύλα», όπως είπε, «στα παραμύθια του τρόμου», ξεκαθάρισε πως: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίκσο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες»

Αναφερόμενος στην προκήρυξη εκλογών, μετά την αποτυχία της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "ο λαός μας σήμερα κέρδισε μια μάχη, η Δημοκρατία κέρδισε μια μάχη, η πατρίδα κέρδισε μια μάχη".

Επίσης, αναφέρθηκε στις συνεργασίες και έκανε λόγο για πλατιές συμμαχίες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε, δε, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να μην τολμήσουν να πάρουν φεύγοντας δημόσια έγγραφα και ιδίως την αλληλογραφία με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών. Διερωτήθηκε, δε, αν ο ελληνικός λαός επιλέξει το δρόμο των εντολών, ή το δρόμο της δημοκρατίας -το δρόμο των μνημονίων ή το δρόμο της κοινωνικής σωτηρίας.

Ο κ. Τσίπρας επίσης είπε πως σήμερα είναι η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την απελπισία, η αρχή του τέλους εκείνων που χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη υπηρέτησαν μια πολιτική καταστροφής.

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ο κ. Σαμαράς έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της, με το πρωτοφανές ρεκόρ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα, με το πρωτοφανές ρεκόρ νυχτερινών τροπολογιών, με την άρνησή του να έρθει έστω και μία φορά να απαντήσει στην ώρα του πρωθυπουργού, την οποία και κατήργησε.

Επίσης, πρόσθεσε πως ο κ. Σαμαράς:

- Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο, παρά η αίθουσα της Βουλής.

- Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

- Είναι ο πρωθυπουργός που, μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ, φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους.

- Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης.

Και, άρα, όπως τόνισε, είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση.

Κάνοντας αναδρομή στην πρωθυπουργική θητεία του κ. Σαμαρά, είπε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτά με τα οποία απείλησαν το λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλεγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2012, ο λαός τα υπέστη, αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ -αλλά από τον κ. Σαμαρά και την τρόικα.

«Ώρα να μάθουμε αλήθειες για Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου»

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ανέφερε πως είναι η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός μια σειρά από αλήθειες. Είπε, συγκεκριμένα:

"Τώρα είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια ο κ. Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφερόταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία με το ΔΝΤ πριν ακόμη από τις εκλογές;

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια ο κ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές, μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;

Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια, ο κ. Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, την περιβόητη νύχτα των Καννών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών;

Ποιες δεσμεύσεις έδωσε στην κυρία Μέρκελ, τον κ. Μπαρόζο, τον κ. Γιούνκερ;

Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κ. Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάννες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά;

Είναι, επίσης, ώρα να μάθουμε: γιατί αλήθεια το 2012, ο τότε υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κ. Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό “forget it Giannis”;

Είναι η ώρα να μάθουμε, γιατί αλήθεια, 2,5 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά λεηλατεί στη φορολογία τη μεσαία τάξη, ενώ βάζει στα συρτάρια της λίστες της φοροδιαφυγής, τη λίστα Λαγκάρντ και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλοφοροφυγάδες;

Αυτές τις αλήθειες ζητά να μάθει ο ελληνικός λαός που λεηλατήθηκε, που έχασε την περηφάνια και την αξιοπρέπειά του, για να παραμείνει στις καρέκλες της εξουσίας ένα διεφθαρμένο, γερασμένο και διαπλεκόμενο καθεστώς εξουσίας.

Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει ο λαός μας και όχι τους ψεύτικούς εκβιασμούς, την ψεύτικη κινδυνολογία και κατατρομοκράτηση.

Αυτές τις αλήθειες θέλει να μάθει και θα τις μάθει".

Περί διαπλοκής

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στη διαπλοκή, λέγοντας ότι "δεν είναι μόνο μια αναμέτρηση με το καθεστώς της μνημονιακής απολυταρχίας, είναι μια μάχη με την καθεστωτική διαφθορά, με το καρκίνωμα της διαπλοκής, με αντιλήψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ".

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η μάχη δεν θα είναι εύκολη, καθώς "το παλιό παντού και πάντα στην Ιστορία αντιστέκεται για να κρατήσει τα προνόμιά του. Και η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει καμιά αυταπάτη για το ποιους έχουμε απέναντί μας. Και για τα μέσα που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν. Το ψέμα. Το ψέμα. Και πάλι το ψέμα.

Ψέματα για όσα έχουν σκοπό να κάνουν, αν ο λαός τους το επέτρεπε. Τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις και την πολιτική του. Δρακόντεια ψέματα για το τι περιμένει τους Έλληνες, αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου