Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. 
             Το Σάββατο 1-8-2015 «Αχαρνής»
   Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί τη διαφοροποίηση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που ασφαλώς οφείλονται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.


   Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες στο Αρχαίο θέατρο Δίου, συναυλία της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015 με τους Νταλάρα-Βιτάλη-Γλυκερία και θεατρική παράσταση «Νεφέλες» της Κυριακής 9 Αυγούστου 2015.
   Επίσης μετατίθενται οι δύο θεατρικές παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα η «Ιφιγένεια στη χώρα των ταύρων» που επρόκειτο να παρουσιασθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 θα δοθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 και η «Απολογία του Σωκράτη-μετά τη δύση του ήλιου» αντί της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2015 μετατίθεται  πλέον τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2015.
   Ακόμα η αναβληθείσα θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Κάρμεν Ρουγγέρη με προγραμματισμένη ημερομηνία παρουσίασης 10 Ιουλίου 2015 θα δοθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015.
   Τέλος τροποποιείται και η εκδήλωση στην Αρχαία Πύδνα, «Οι Αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία». Αντί της 19-8-2015, μία ημέρα πριν την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015.
   Επισημαίνεται ότι οι παραστάσεις θα δοθούν στους ήδη προγραμματισμένους χώρους.
   Το υπόλοιπο πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποιείται όπως προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε.
   Επιπρόσθετα λόγω των οικονομικών συγκυριών η εταιρεία παραγωγής «Φιλοθέατον» της παράστασης «Αχαρνής» μειώνει τις τιμές των εισιτηρίων σε 15 ευρώ γενική είσοδο και 12 ευρώ ανέργων, παιδικά. Μείωση τιμής και στη συναυλία της Alexandras Gravas της Κυριακής 2-8-2015 στο Βυζαντινό Ναό της Παναγίας Κονταριώτισσας, με γενική είσοδο 5 ευρώ.
ΟΙ «ΑΧΑΡΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΙΟΝ
    Με την Αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» συνεχίζεται το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου σατυρικού δημιουργού. Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών και πάνω από όλα την αντίθεσή του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.
   Σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννης Κακλέας με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου