Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EURO U19 H EΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η Ουκρανία έστειλε την Εθνική μας στους «4» του Euro U19 που διεξάγεται στη χώρα μας! Το αντιπροσωπευτικό μας:::
συγκρότημα έκανε μια κακή εμφάνιση και ηττήθηκε 2-0 από την Γαλλία, ωστόσο το τελικό 2-2 στο ματς της Βέροιας ανάμεσα σε Ουκρανία και Αυστρία της έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.


Δεν μπήκε και με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι η Εθνική, μιας και μόλις στο 5' και πριν καλά καλά καταφέρει να ζεσταθεί, έμεινε πίσω στο σκορ. Ο Κίλιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κότσαρης έκανε άσχημη έξοδο και ο Ντιακαμπί πήρε την γυριστή κεφαλιά και έκανε το 1-0. Η απάντηση ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όμως όχι και η ισοφάριση...

Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Καραχάλιος έκανε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά αυτή έφυγε άουτ. Η Ελλάδα ανέβηκε κάπως στη συνέχεια και είχε την κατοχή, κατάφερε να σημειώσει και το 1-1 στο 16', όμως ο διαιτητής το ακύρωσε για φάουλ στον τερματοφύλακα, αν και φαίνεται να χάνει μόνος του την μπάλα...

Η Γαλλία ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο δεύτερο της τέρμα με τον Τιακαμπί στο 18', αλλά και στο 19' με τον Κίλιτς. Οι Γάλλοι, παρόλο ότι και με το Χ ήταν πρώτοι στον όμιλο, έβρισκαν τα κενά της ελληνικής άμυνας και προσπαθούσαν να τα εκμεταλλευτούν, όπως και στη φάση του 29', αλλά και του 34 με τον Ντεμπελέ να βλέπει τον Κότσαρη να τον σταματάει.

Τελικά η Εθνική μας δεν πλήρωσε τα πολλά λάθη στην άμυνα, έμεινε με αυτό το 1-0 στα αποδυτήρια και γνώριζε πως περνάει στην επόμενη φάση, αφού η Ουκρανία ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στην Αυστρία.

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε την Εθνική μας πιο επιθετική στο γήπεδο, να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 62' έχασε κλασική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Ορφανίδης με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Καμαρά σε μια μεγάλη απόκρουση η οποία και κράτησε το 1-0 για τη Γαλλία.

Και εκεί που η Ελλάδα έδειχνε πως μπορεί να φέρει το ματς στα ίσα, η Γαλλία βγήκε στην κόντρα και στο 64' έκανε δύο τα τέρματά της. Ο Μοπάι πέρασε στον Ντεμπελέ και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0 και έστειλε όλη την Εθνική στο... ραδιοφωνάκι για να ακούσει πως η Ουκρανία ένα λεπτό νωρίτερα είχε κάνει το 2-1 και ουσιαστικά κράταγε την Ελλάδα στα ημιτελικά!

Μετά το 2-0 ήταν εμφανέστατο πως η ψυχολογία των διεθνών είχε πέσει αρκετά και δεν είχαν κουράγιο να ψάξουν κάποιο γκολ που θα τους έδινε ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ για την πρόκριση, καθώς θα έφτιαχναν και πάλι τον συντελεστή τους που ήταν πλέον πολύ κοντά με αυτό της Αυστρίας... Ωστόσο, οι Αυστριακοί δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και έτσι η Εθνική μας γνώριζε πως θα ήταν στους «4» και με αυτή την ήττα από τους Γάλλους.

Επόμενη μεγάλη στιγμή στο ματς ήταν και πάλι για τους Γάλλους στο 82' με τον Κότσαρη να... κατεβάζει ρολά δύο φορές σε δύο συνεχόμενα σουτ των Γάλλων, αρχικά του Μοπάι και στη συνέχεια του Κομάν.

Και εκεί που η Ελλάδα έδειχνε πως παρά την ήττα θα περάσει χωρίς αγωνία στα ημιτελικά, έπρεπε να περιμένει τρία λεπτά ακόμα μετά τη λήξη του ματς στη Κατερίνη ώστε να μάθει τελικά αν τα κατάφερε. Ο λόγος, το 2-2 της Αυστρίας στο 87' που έφερνε τους Αυστριακούς ένα γκολ μακριά από τους «4». Τελικά όμως αυτό το γκολ δεν ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα στη Βέροια βρήκε τους διεθνείς μας ένα κουβάρι στη Κατερίνη να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά!

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του από τον άλλον όμιλο, ο οποίος θα είναι αυτός που θα βγει πρώτος ανάμεσα σε Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία και Ρωσία με τις τέσσερις ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς!

Η Βαθμολογία:

1. Γαλλία 9
2. Ελλάδα 4

3. Αυστρία 2
4. Ουκρανία 1

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Καμαρά, Φουλτζινί, Σενζεμπά, Ντιακαμπί, Παβάρντ, Κεμέν (73' Κιρασί), Κίλιτς, Μπλιν, Μοπάι, Ντεμπελέ, Τιράμ (65' Κομάν)

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας (87' Μιλιώτης), Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Κουλούρης (61' Βέργος), Κυνηγόπουλος (71' Μαυρίας).

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου