Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου : OPERA CHAOTIQUE στο Κάστρο Πλαταμώνα


ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΡΕ
   Μια ακόμα μουσική εκδήλωση στο Κάστρο του Πλαταμώνα στο πλαίσιο του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ το δίδυμο των μουσικών αλχημιστών OPERA CHAOTIQUE παρουσιάζει το πολυποίκιλο μουσικό σύνολο «ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΜΠΑΡΕ».

   Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου.
    Πρόκειται για ένα σχήμα που έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να χαρτογραφηθεί ως ένα απολύτως μοναδικό φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.
Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο μουσικών αλχημιστών που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, δημιουργηθηκε το 2011 από τον Tenorman (κατά κόσμον Γιώργο Τζιουβάρα) στα φωνητικά και το πιάνο και τον Voodoo Drummer (κατά κόσμον Χρήστο Κουτσογιάννη) στα ντραμς και τα πάσης φύσεως κρουστά. Κι ενώ η γραφειοκρατία της μουσικής βιομηχανίας μάταια πάσχιζε να τους εντάξει σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος, το “ψαγμένο” κοινό της Αθήνας και της επαρχίας τους ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους.
   Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Opera Chaotique κουβαλάνε ένα εντυπωσιακό “οπλοτάσιο” δικών τους τραγουδιών από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές “Death of the Phantom of the Opera” και “BUKOWSKI: Poems of a Dirty Old Man”, αλλά και όλη τους την τρέλα: Άριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στο ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες... Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές... Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ να κουβεντιάζει με τον Charles Bukowski, ενώ το Φάντασμα της Όπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη ...
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman): Φωνή/Πιάνο/Αφήγηση
Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer): Ντραμς

Special guests:
Φρίντα Τριανταφύλλου: Τραγούδι
Αστέριος Τσέτσιλας: Τενόρος
Έλενα Γκατζά: Τραγούδι
Στελίνα Ζακάρ: Χορεύτρια
Δανάη Παπαδημητρίου: Τραγούδι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου