Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Αυγουστιάτικο φεγγάρι με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην Αρχαία Πύδνα

            «Στο φως του φεγγαριού»


                       Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00

  Συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα μας ταξιδέψει και φέτος τη βραδιά που ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι με μια συναυλία με τίτλο:
«ένα τραγούδι μια ιστορία»
Με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και σκηνικό τον υπέροχο ιστορικό χώρο της αρχαίας Πύδνας καλούμαστε όλοι να συνταξιδέψουμε σε μια βραδιά ήχων και χρωμάτων που θα ζωντανέψουν ιστορίες και στιγμιότυπα από την μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν, την καθημερινότητα, τη λήθη, την ανάμνηση, που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν το είναι μας.
Οι πρόβες της χορωδίας της Ε.Π.Μ. ξεκίνησαν πριν από αρκετές εβδομάδες και βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.
Ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Αναστάσιος Πολυχρονίδης επισημαίνει : «η φετινή συναυλία αποτελεί συνέχεια των ανάλογων εκδηλώσεων που εδώ και αρκετά χρόνια η Εστία έχει καθιερώσει ως θεσμούς. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που μαζί με τον Δήμο Πύδνας- Κολινδρού και την αμέριστη αρωγή του Δ.Ι.Μ.Α. συμμετέχουμε στην προσπάθεια ανάδειξης της βόρειας Πιερίας και συγκεκριμένα του πανέμορφου αρχαιολογικού χώρου της Πύδνας. Καλούμε όλους τους Πιεριείς και όχι μόνο, να έρθουν να απολαύσουν μαζί μας την πανσέληνο και να γίνουν συνδαιτυμόνες μιας βραδιάς γεμάτης ήχους, χρώματα και αναμνήσεις.»
  Με την χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών συμπράττουν οι Γιάννης Χαρίσης, Ζωή Ανδρικοπούλου, Μαρία Βούλγαρη, Δέσποινα και Αναστάσης Δένη, Ιωάννα Ηλιάδου, Θανάσης Μπατάλας, Δημήτρης Χωνός και συνοδεύει 15μελής ορχήστρα. Την επιμέλεια των ενορχηστρώσεων έκανε ο Δημήτρης Τσακνάκης.
Συντονιστής, παρουσιαστής και υπεύθυνος ροής της βραδιάς ο Περικλής Χατζηγιάννης.
Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας. Η συναυλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, την ευγενική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Αρχαία Πύδνα βρίσκεται μεταξύ των Αλυκών Κίτρους και του Μακρυγιάλου. Υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ. Η είσοδος για το κοινό είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου