Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού : Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  30 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού  μια όμορφη εκδήλωση σε συνεργασία με το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  
   Κάθε χρόνο η 31η Οκτωβρίου είναι η ημέρα αφιερωμένη στην αποταμίευση.

   Η αποταμίευση, ξεκίνησε πριν 100 χρόνια   και αποτελεί θεσμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», τον οργανισμό που καλλιέργησε την έννοια της λαϊκής αποταμίευσης στην Ελλάδα, πολύ πριν την επίσημη καθιέρωση του εορτασμού της 31ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.
  Από τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας του, απευθύνθηκε σε πλατιά στρώματα του εργαζόμενου πληθυσμού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης.
  Δεδομένων των συνθηκών, λόγω της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας το νόημα της αποταμίευσης παραμένει επίκαιρο και ζωντανό και μας υπενθυμίζει την ανάγκη στήριξης και βοήθειας όλων όσων έχουν ανάγκη και περνούν δύσκολες καταστάσεις. 
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Διευθυντή του σχολείου Δημήτριο Χλεμέ, ο οποίος ευχαρίστησε το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την επιλογή του σχολείου  μας  στον φετινό επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης. Ακολούθως ο Προϊστάμενος Καταθέσεων του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κατερίνης  Ακριτίδης Ευστάθιος, στην ομιλία του προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς τόνισε την αξία της αποταμίευσης και  αναφέρθηκε στην  πολυετή λειτουργία του θεσμού.
Σ το τέλος της εκδήλωσης όλοι/ες  οι μαθητές /τριες  παρέλαβαν από  έναν κουμπαρά (ο κουμπαράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει ιστορία 81 ετών αφού  πρωτοεμφανίστηκε το 1934), για να αρχίσουν να εφαρμόζουν και την πράξη,  από τη μικρή σχολική ηλικία,   την αποταμίευση.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου