Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Πυκνώνουν τα... συντροφικά μαχαιρώματα...



Θερμαίνεται το κλίμα στη ΝΔ όσο κοντοζυγώνουν οι εσωκομματικές εκλογές. Καρφιά από τον Απόστολο Τζιτζικώστα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για πολιτικά παιχνίδια αλλά… παλαιά αλλά και κόντρα με...τον Άδωνι Γεωργιάδη για την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.


Όλα ξεκίνησαν από τον Απόστολο Τζιτζικώστα που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη χαρακτηρίζοντας «προσχηματική» την πρόσκληση του προέδρου του κόμματος στο συνέδριο του ΕΛΚ.

«Όσο βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι τρεις συνυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δεν βγήκε ούτε μία κοινή φωτογραφία. Εγώ δεν συνάντησα καν τον κύριο Μεϊμαράκη», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι «τον άκουσα μόνο να μιλάει».

«Ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο, η κ. Μπακογιάννη. Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» πρόσθεσε ενώ κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί συμφωνία Μπακογιάννη - Μεϊμαράκη «πίσω από κλειστή πόρτα», ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε «βεβαίως», ενώ ερωτηθείς ποιος ήταν ο στόχος είπε «οι εσωκομματικές εκλογές».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος προ ολίγων ημερών, κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση» από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος».

Εκ μέρους του Βαγγέλη Μεϊμαράκη απάντησε στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο συνεργάτης του Θεόδωρος Αμπατζόγλου που είπε στον Real Fm ότι «στο συνέδριο του ΕΛΚ, στη Μαδρίτη δεν πήγαμε για βεγκέρες, για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις» και πρόσθεσε «η συμμετοχή μας είχε άλλη σκοπιμότητα. Δεν ήταν για να εξάγουμε τα εσωκομματικά μας ζητήματα στη Μαδρίτη».

Η πόλωση του κλίματος μεταξύ των δυο δεν προκαλεί έκπληξη καθώς οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας είναι οι υποψήφιοι που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές. Νέα δημοσκόπηση της Alco για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ προεξοφλεί ότι όλα θα κριθούν στο δεύτερο γύρο όπου ο προσωρινός πρόεδρος θα κονταροχτυπηθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον Άδωνι Γεωργιάδη εξαιτίας δηλώσεών του για τον Αντώνη Σαμαρά. Ερωτηθείς σχετικά είπε του κάνουν εντύπωση όσα ακούγονται για στήριξή του από τον πρώην πρωθυπουργό καθώς, όπως δήλωσε, συγκρούστηκε μαζί του «και προσωπικά, πριν από 1,5 χρόνο, αλλά και για κάποιες πολιτικές επιλογές, όπως ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο στραγγαλισμός στην αυτοδιοίκηση».

Η αναφορά του Απόστολου Τζιτζικώστα ότι είχε συγκρουστεί με τον Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε στο Twitter:

«Ο @tzitzikostas συγκρούστηκε με τον Σαμαρά 'για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση κλπ' εγώ θα υπερασπιστώ την Κυβέρνησή μας! Απευθύνομαι σε όλους τους Νεοδημοκράτες που δώσαμε μαζί την μάχη της 25ης Ιαν και τους λέω:'να είστε υπερήφανοι για την Κυβέρνησή μας' Την ώρα που η Κυβέρνηση του @atsipras στέλνει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αυξημένο σε κάποιους, εμείς πάλι κατηγορούμε τη ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ κλπ;».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου