Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Απόψε στις 8 το βράδυ


  Με το μουσικό, λαογραφικό και ιστορικό αφιέρωμα «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» - από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα-συμμετέχει η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στον φετινό εορτασμό των εβδομήντα πέντε χρόνων από το έπος του 1940.
  Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί απόψε, Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑ
  Χθες  με την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, πραγματοποιήθηκε η τελική πρόβα της συναυλίας-αφιέρωμα στους σημαντικότερους σταθμούς της πολυκύμαντης πορείας του Ελληνισμού, από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα.
  Άλλωστε δεν είναι λίγες οι στιγμές και οι σημαντικοί σταθμοί στο διάβα της Ρωμιοσύνης. Η προεπαναστατική Ελλάδα, Ρήγας Φεραίος, 1821, 3η Σεπτεμβρίου 1843, Μακεδονικός αγώνας, 1912, A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διχασμός, Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, ανταλλαγή πληθυσμών, προσφυγική αποκατάσταση, κραχ, δικτατορία Μεταξά, Ελληνοϊταλικός και Β΄ παγκόσμιος πόλεμος, κατοχή, αντίσταση, εμφύλιος, μετεμφυλιακή Ελλάδα, πέτρινα χρόνια, μετανάστευση, διχασμός, αστικοποίηση, δικτατορία, Κυπριακό, μεταπολίτευση, η Ελλάδα της Ευρώπης, ΟΝΕ, σήμερα.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλους τους σταθμούς υπάρχουν τα αντίστοιχα τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και στιγμιότυπα εποχής, όπως (πίνακες/φωτογραφίες/κινηματογραφικά στιγμιότυπα) που αναφέρονται στην παράδοση, σε ιστορικά- πολιτικά γεγονότα της κάθε περιόδου, σε κοινωνικές- καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.
  Η συναυλία-αφιέρωμα υλοποιείται και συνδιοργανώνεται με τη συνεργασία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης.
  Συμμετέχουν η τετράφωνη χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και μέλη της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», καθώς και πολυμελής ορχήστρα.
  Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού Δημήτρης Τσακνάκης. 
  Τραγουδούν, Ζωή Ανδρικοπούλου, Γιώργος Ανδρικόπουλος.
  Απαγγελίες Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος.
  Παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης.
  Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου