Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΣτους χαλεπούς και ασπρόμαυρους καιρούς που βιώνουμε ήρθε να δώσει χρώμα και να γεννήσει όνειρα η πρόταση του Λυκείου Ελληνίδων  Κατερίνης για ένα ταξίδι στη Ρώμη – Πομπηία. Τον προορισμό αναμφίβολα μαγευτικό τον έκανε πιο δελεαστικό η παρουσία των κυριών  Κουκουλιάτα – Μπακαλοπούλου του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ. και ιδιαίτερα της κ. Εξάρχου που σπούδασε και έζησε χρόνια στην αιώνια πόλη.


Δεν θα σταθώ στην περιγραφή της πόλης που σε κάθε της σημείο  σου κόβει την ανάσα. Αξιοθέατα, μουσεία, σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, πλατείες και εκκλησιές μαγικές ιστορία νωπή κάτω από τα πέτρινα δρομάκια της. Σ’ αυτά τα μέρη μας πήρε στην κυριολεξία από το χέρι η κ. Εξάρχου και μας περπάτησε με πυξίδα τις δικές της αναμνήσεις.
Η Ρώμη θέλει περπάτημα, ανοιχτό βλέμμα και ανοιχτή ψυχή εκεί που θα φωλιάσουν όλες οι μνήμες από το ταξίδι για να ομορφαίνουν και τη συνέχεια του χρόνου μας.
Νύχτα τότε που ο φωτισμός κάνει το θέαμα ονειρικό ρίξαμε κέρμα στα νερά της Fontana di Trevi και κάτω από το βλέμμα του Ποσειδώνα υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε…
Ένα βαθύ ευχαριστώ στο Λ.Ε.Κ. και στο γραφείο Τουρισμού «Βελώνης» για την αγάπη και φροντίδα που έβαλαν σ’ αυτό το ταξίδι.

                                                                                                         Ελένη Κάτσικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου