Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Πρώτος πρόεδρος της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ ο Παύλος Σατολιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΕΓΕΣ
Την προεδρία της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, το διάδοχο σχήμα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, αναλαμβάνει ο παραπάνω από μια δεκαετία πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, μετά την εκλογική διαδικασία για την κατανομή αξιωμάτων, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της οργάνωσης στην Αθήνα.

Στις θέσεις των δυο αντιπροέδρων εξελέγησαν δυο έμπειρα συνεταιριστικά στελέχη ο Γιώργος Ανέστης (Λιβαδειά) και Θανάσης Σωτηρόπουλος (Αίγιο), ενώ θέση γενικού γραμματέα στη διοίκηση θα έχει ο Θωμάς Κουτσουπιάς (Αγρίνιο).
Σημειωτέον ότι στα όργανα διοίκησης της νέας αυτής οργάνωσης συμμετέχουν αρκετοί συνεταιριστές νέας γενιάς.
Πιο αναλυτικά από την σχετική μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της πρώτης διοίκησης στη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ προέκυψαν τα ακόλουθα:
Η σύνθεση του Προεδρείου

Πρόεδρος
Παύλος Σατολιάς, Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
Α’ Άντιπρόεδρος
Γιώργος Ανέστης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς
Β Αντιπρόεδρος
Θανάσης Σωτηρόπουλος, Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών
Γενικός Γραμματέας
Θωμάς Κουτσουπιάς, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγρινίου
Ταμίας
Παναγιώτης Παπαγεωργίου, Συκική
Η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής
Παύλος Σατολιάς, Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
Γιώργος Ανέστης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς
Θανάσης Σωτηρόπουλος, Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών
Θωμάς Κουτσουπιάς, Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγρινίου
Γιώργος Γκούφας, ΕΑΣ Νάξου
Νίκος Πατσιούρας, Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης
Ηλίας Μάζος, ΕΑΣ Νεμέας.

Το δελτίο Τύπου της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής:

Σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα εποχή που μόλις εγκαινιάστηκε στο Συνεταιριστικό Κίνημα της χώρας, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο να συγκροτείται σε Σώμα και να δεσμεύεται από την πρώτη στιγμή ότι θα εργαστεί για να υπερασπιστεί και να διαφυλάξει την ίδια την έννοια του Συνεργατισμού στον αγροτικό χώρο, με πίστη στις Συνεταιριστικές Αρχές και με κύριο προσανατολισμό την ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη των μελών του νέου φορέα, οργανώσεων και φυσικών προσώπων που τις συγκροτούν, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με απόλυτη παμψηφία:
Πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Παύλος Σατολιάς 
Α’ Πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Γεώργιος Ανέστης
Β΄ Αντιπρόεδρος εκλέγεται ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος
Γενικός Γραμματέας εκλέγεται ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς 
Ταμίας εκλέγεται ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Μέλη: Βαϊόπουλος Γεώργιος, Γεωργάκης Σταμάτιος, Γκούφας Γεώργιος, Γωνιωτάκης Γεώργιος, Ιορδανίδης Θεόδωρος, Καλλίμωρος Γεράσιμος, Κατσάρας Πασχάλης, Κιτσικίδης Λάζαρος, Κουγιουμουτζής Εμμανουήλ, Μάζος Ηλίας, Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος, Πατσιούρας Νικόλαος, Προκοβάκης Νικόλαος, Ραψανιώτης Αγησίλαος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Τσιώνης Γεώργιος.

Για την Eκτελεστική Eπιτροπή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκλέγονται με απόλυτη παμψηφία:
ο κ. Παύλος Σατολιάς, ο κ. Γεώργιος Ανέστης, ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς,  ο κ. Γκούφας Γεώργιος, ο κ. Πατσιούρας Νικόλαος και ο κ. Μάζος Ηλίας,

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, με πρώτο υπογράφοντα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κ. Παύλο Σατολιά, έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή δήλωση στην οποία, αφού ευχαριστούν τους συμμετέχοντες και τους συγχαίρουν για την άψογη διαδικασία, αναφέρουν:
«Στο νέο ξεκίνημα έχουμε ως αφετηρία την οχτώ και πλέον δεκαετιών κληρονομιά της ΠΑΣΕΓΕΣ και τη συλλογική, ομόθυμη υπόσχεσή μας να εργαστούμε ώστε η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ να γίνει το όχημα ασφαλούς μετάβασης στη νέα εποχή, οι προκλήσεις της οποίας δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρέκκλιση από τις καταστατικές αρχές μας και τη διαρκή προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους Συνεταιρισμούς μέλη μας και στους παραγωγούς τις χώρας να ανταπεξέλθουν στο οικονομικά ασφυκτικό, άκρως ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ιδρύθηκε για να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Συνεταιριστικού χώρου, μη αποδεχόμενη αλλοίωση του χαρακτήρα που εκ των πραγμάτων οφείλει να έχει ο κεντρικός φορέας που στο εξής θα εκπροσωπεί τους συνεταιρισμούς και τους έλληνες αγρότες στις κεντρικές πανευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, αλλά και μέσω αυτών στις σχετικές με τον αγροτικό χώρο συμβουλευτικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου διαμορφώνονται οι συσχετισμοί για τις εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και κρίνεται η τύχη πολλών αγροτικών προϊόντων.
Καλούμε επίσης και όλες τις υπόλοιπες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις να γίνουν μέλη μας ώστε όλοι μαζί, συλλογικά να πορευθούμε και να αλλάξουμε  το μέλλον του έλληνα αγρότη.
Ξεκινάμε με τη φιλοδοξία να υπηρετήσουμε το χώρο, με σεβασμό στην ιστορία και στο όραμα κάθε μέλους μας ξεχωριστά, πρωτίστως δε στο συλλογικό όραμα της επανεκκίνησης της αγροτικής οικονομίας του τόπου.
Προς τούτο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί ο οδικός χάρτης των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, η επεξεργασία των οποίων ξεκινά από σήμερα».
Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Κατανομή αξιωμάτων την Τετάρτη στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ

Σε κλίμα συναίνεσης, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ. Την Τετάρτη 31 Μαΐου, οι προσφάτως εκλεγέντες από την Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, καλούνται να ψηφίσουν μυστικά, στα γραφεία της οργάνωσης (Αρκαδίας 26 και Μεσογείων), ώστε να ακολουθήσει η κατανομή των αξιωμάτων, με φαβορί για την θέση του προέδρου τον πρόεδρο του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλο Σατολιά.
Θυμίζουμε οτι οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη ∆Σ στη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ κύλισαν μακριά από τη δόξα αλλοτινών καλών εποχών . Θα µπορούσε να πει κανείς ότι το κλίµα σ’ αυτή την πρώτη επίσηµη γενική συνέλευση, µετά την έγκριση του καταστατικού της οργάνωσης από το Πρωτοδικείο, ήταν υποτονικό. 
Πρώτον, γιατί όλοι ξέρουν ότι η ένδοξη ΠΑΣΕΓΕΣ των πρώτων µεταπολεµικών χρόνων αλλά και της µεταπολίτευσης δεν... ανασταίνεται. 
∆εύτερον, γιατί η διάδοχη κατάσταση δεν απέχει πολύ από την περίοδο στην οποία έγιναν µεγάλες... αµαρτίες.
Τρίτον, τώρα είναι κι άλλοι που διεκδικούν ρόλο συνοµιλητή µε την Πολιτεία, µε την τελευταία να κάνει τη δύσκολη και να µη θέλει να δώσει σε κανέναν τη συγκατάθεσή της.
Τέλος πάντων, το έργο που αναλαµβάνουν τα µέλη του νέου ∆Σ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, το εγχείρηµα της ανόρθωσης δεν έχει ξεκινήσει µε τους καλύτερους οιωνούς και πολλά από τα παλικάρια που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή, δείχνουν ήδη κουρασµένα. Το γεγονός ότι «οι άλλοι» έχουν ξεκινήσει µε ακόµα χειρότερους όρους, µπλεγµένοι στα δίχτυα ενός µηχανογράφου δεν αρκεί για να αποκατασταθεί η σχέση µε τη βάση του παραγωγικού κόσµου και να µπει σε δρόµο η προσπάθεια αποκατάστασης της εµπιστοσύνης στο συνεργατισµό. Ωστόσο, ένα πρώτο δείγµα γραφής θα δοθεί µε τη διαδικασία συγκρότησης σε Σώµα, δηλαδή µε την ανάδειξη του νέου προεδρίου της Οργάνωσης. 
Αν κρίνει κανείς από τα «κουκιά» είναι καθαρό ότι τον πρώτο λόγο για πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ο Παύλος Σατολιάς της ΕΑΣ Καλαβρύτων. Είναι άλλωστε ο νεότερος, ο λιγότερο αναµεµειγµένος µε τα παλιά λάθη, ο πιο ακέραιος σαν χαρακτήρας και από τους πλέον πετυχηµένους στην τοπική οργάνωση της οποίας ηγείται εδώ και µια δεκαετία. Οι 100 ψήφοι, έναντι 91 του δεύτερου Θωµά Κουτσουπιά έχουν γράψει.    

Πρώτος ο Σατολιάς στις εκλογές της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ

Τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων Παύλο Σατολιά, ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία στα συνεταιριστικά, αν και εκπρόσωπος της νέας γενιάς ανέδειξαν πρώτο οι κάλπες που στήθηκαν στο President την Παρασκευή, για εκλογή της πρώτης διοίκησης της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.
Ο Παύλος Σατολιάς συγκέντρωσε συνολικά 100 σταυρούς προτίμησης, λαμβάνοντας την πρωτιά μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων για το 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης.
Συνολικά ψήφισαν 126 αντιπρόσωποι από οικονομικά τακτοποιημένους αγροτικούς συνεταιρισμούς - μέλη της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Με 126 ψηφίσαντες οι κάλπες για τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ
Ολοκληρώθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς απρόοπτα, η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ στο ξενοδοχείο President των Αθηνών.
Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, η οποία προβλέπεται να περαιωθεί, πριν τις 4 το απόγευμα, ενώ πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή θα προκύψει η Εκτελεστική Επιτροπή και ο πρόεδρος της νέας οργάνωσης. Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα μετέχουν έξι άτομα.
Στην εκλογική γενική συνέλευση συμμετείχαν 126 συνολικά αντιπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων-μελών της «Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ενώσεων Συνεργασίας Αγροτικών Συνεταιρισμών», με τον διακριτικό τίτλο «Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ».


Η συνέλευση συγκλήθηκε από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της «Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ», η οποία προέκυψε από την ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης στις 26 Σεπτεμβρίου 2016.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος φορέας προέκυψε από πρωτοβουλία πλήθους προέδρων αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεών τους, εκπροσωπώντας ένα σημαντικό αριθμό Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΑΣ), Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων (ΑΕΣ) και Κεντρικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΚΕΣΕ), η οποίοι θεώρησαν επιβεβλημένη, λόγω της ιστορικής στιγμής, την σύσταση νέου θεσμικού οργάνου της ανώτατης ιδεολογικής και συντονιστικής οργάνωσης των αγροτικών συνεταιρισμών της χώρας, συνεχίζοντας την ιστορική παράδοση των συνεταιριστών εκείνων, που κατέστησαν την ύπαρξη της οργάνωσης αυτής για τον ελληνικό συνεταιριστικό χώρο, αναγκαία συνθήκη.
Γ. Ανέστης: Σήμερα αναγεννάται το συνεταιριστικό κίνημα
«Σήμερα αναγεννάται το συνεταιριστικό κίνημα» όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, κατά την διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του στην έναρξη της Εκλογικής Συνέλευσης της κεντρικής συνεταιριστικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται σήμερα σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Όπως τόνισε τα όργανα της διοίκησης που θα εκλεγούν σήμερα θα αγωνιστούν αφιλοκερδώς για το συμφέρον της χώρας, των συνεταιρισμών και τον αγροτών, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε με την σύντομη θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η οποία κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από την επικαιρότητα υπερβαίνοντας πολλές φορές και τις αρμοδιότητές της καθώς οι δυσκολίες της εποχής το επέβαλαν.

Επίσης, διευκρίνισε πως οι σημερινοί υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί είναι 100% πραγματικοί παραγωγοί, γεγονός που θα πρέπει να ανακοινωθεί παντού, καθώς επί πολλά έτη στο παρελθόν ο αγροτικός κόσμος είχε εμπιστευθεί τις τύχες του σε γραφειοκράτες οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανέχειά του, την άγνοια και πολλές φορές την αποχή, διαφύλατταν άλλα συμφέροντα εκτός των δικών του.

Πραγματοποιώντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου που ανέλαβε και έφερε εις πέρας επιτυχώς η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, ανέφερε πως πέραν των αυτονόητων διαδικαστικών θεμάτων για την δημιουργία υποδομών και στέγασης της οργάνωσης, λόγω της επικαιρότητας χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν σημαντικά θέματα όπως:

- Η εκπροσώπηση στην κεντρική πανευρωπαϊκή συνεταιρική οργάνωση COGECA, για την οποία επιχειρήθηκε από ιδιωτικών συμφερόντων οργάνωση η απώλεια της αντιπροσώπευσης, γεγονός το οποίο ακόμη δεν έχει λήξει.

- Ζητήματα που προέκυψαν από την Διατλαντική Συμφωνία Ε.Ε. – ΗΠΑ TTIP

- Διαβουλεύσεις πλήθους νέων νόμων, για τους οποίους χρειάστηκε τεκμηριωμένη τοποθέτηση προς τα αρμόδια υπουργεία.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Ανέστης στην μεγάλη μάχη που δόθηκε για το ΟΣΔΕ, χωρίς να είναι αυτοσκοπός όπως τόνισε, εξηγώντας πως όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση συνιστά ατιμία για τον αγροτικό χώρο και όσο θα διαρκεί η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ θα την αντιπαλεύει.

Επίσης, ανέφερε πως δόθηκε μεγάλος αγώνας για τα Τραπεζικά επιτόκια, προκειμένου να καταφέρει η ελληνική γεωργία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά, καθώς έχει ανοίξει το θέμα της χρηματοδότησης μέσω της «κάρτας του αγρότη» και θα πρέπει με σωστούς χειρισμούς να υπάρξουν ανταγωνιστικά επιτόκια. «Δεν μπορεί ο αγροτικός κόσμος να δανείζεται μέσω των καρτών με επιτόκια της τάξης του 8,2 – 9%, όταν ο δανεισμός από την Ε.Ε. είναι στο 0, 5 – 1,5% επιτόκιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «αφού η πολιτεία δεν μπορεί να το επιβάλλει θα πρέπει να το κάνουμε εμείς μέσα από τον ανταγωνισμό».

Πολλές παρεμβάσεις έγιναν και για τα νέα μέτρα που εφαρμόστηκαν, με αποτέλεσμα η αγροτική παραγωγή να βαίνει διαρκώς μειούμενη αφήνοντας την χώρα ανοχύρωτη σε θέματα αυτάρκειας και επάρκειας των αγροτικών αγαθών.

Παράλληλα, εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν συσταθεί επιτροπές αντίστοιχες του αριθμού που απαιτούνται για την υπό διαβούλευση νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ενώ και για το θέμα των δασικών χαρτών έχει γίνει σχετική προεργασία και σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στις συνεταιριστικές οργανώσεις να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο μέσα στην επόμενη τριετία, με πολύ χαμηλό κόστος.

Καταλήγοντας ο κ. Ανέστης τόνισε πως το σημαντικότερα επίτευγμα είναι πως στήθηκε μια γνήσια συνεταιριστική και ακηδεμόνευτη οργάνωση, με την συμμετοχή πλέον του 50% των ενεργών συνεταιρισμών της χώρας, η οποία θα αγωνιστεί για την διασφάλιση των συμφερόντων των αγροτών.

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:

Πρώτη διοίκηση, δεύτερη ευκαιρία στη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ
Εκλογές αφύπνισης του συνεταιριστικού χώρου, πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου (από τις 10.00 το πρωί στο Ξενοδοχείο President) η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, την ώρα που το θεσµικό πλαίσιο για την οργάνωση του χώρου παραµένει ηµιτελές, οι περιουσίες των συνεταιρισµών απαξιώνονται και αλλάζουν χέρια και η εµπιστοσύνη των αγροτών στη συλλογικότητα αποτελεί σταθερά ζητούµενο τα τελευταία χρόνια.
Παρά την αποφασιστικότητα που υπήρξε το περασµένο φθινόπωρο, όταν οι περιστάσεις υποχρέωσαν την παραδοσιακή πτέρυγα του συνεταιριστικού χώρου, να καταθέσει στο Πρωτοδικείο καταστατικό για την ίδρυση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης της οργάνωσης δεν γίνονται µε τους καλύτερους οιωνούς.
Η διάσπαση του χώρου έχει συντελεστεί, µια µερίδα οργανώσεων επέλεξε να αναζητήσει στέγη στο αµφιλεγόµενο σχήµα του ΣΑΣΟΕΕ, τα οικονοµικά των περισσότερων συνεταιρισµών παραµένουν σε κακά χάλια, η Πολιτεία δεν δείχνει διάθεση να πάρει στα χέρια της την «καυτή πατάτα» του συνεργατισµού και τα λίγα αξιόµαχα στελέχη αγωνίζονται να διασώσουν τις µονάδες τους.
Επιβεβληµένη η επανεκκίνηση
Η υπόθεση του ΟΣ∆Ε και το ανακάτεµα που έχει επιφέρει µεταξύ των συντελεστών του χώρου, η περιθωριοποίηση της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ευθύνες των διοικούντων της για το σηµερινό κατάντηµα,  η υπονόµευση που υφίσταται καθηµερινά το συνεταιριστικό κίνηµα από φίλους και ανταγωνιστές, είναι δύσκολο να µείνουν στην άκρη, όσο κι αν οι ανάγκη της επανεκκίνησης κρίνεται επιβεβληµένη.
Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες θέλουν να  συσπειρώνονται τελικά γύρω από τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ κοντά στους 150 πρωτοβάθµιους συνεταιρισµούς µε 250 αντιπροσώπους και να κατεβαίνουν υποψήφιοι για το 21µελές ∆.Σ. της οργάνωσης περί τους 30 συνεταιριστές. Το καλό είναι ότι τα πολιτικά πάθη έχουν αµβλυνθεί, οι περισσότεροι εκ των συντελεστών του χώρου δείχνουν να βάζουν στην άκρη τις κοµµατικές τους ταυτότητες αλλά και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για το καλό της ανασυγκρότησης και η εκλογική διαδικασία αναµένεται να κυλίσει οµαλά.


Άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν τους βασικούς συντελεστές του εγχειρήµατος να έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες ζυµώσεις µε στόχο την αναζήτηση ενός προσώπου που θα εµπνεύσει το καινούργιο ξεκίνηµα, να έχει την έξωθεν καλή µαρτυρία ώστε να αποτελέσει τη συνείδηση του συνεργατισµού σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να λειτουργήσει ενωτικά, χτίζοντας γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ρεπορτάζ λέει ότι το πρόσωπο του Παύλου Σατολιά, προέδρου της ΕΑΣ Καλαβρύτων και εργάτη του συνεργατισµού, χωρίς προκαταλήψεις και µικροψυχίες, είναι το πλέον κατάληλο για να σηµατοδοτήσει αυτή τη νέα αρχή.

http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου