Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Στην Πιερία η Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας




          Αρχιερείς και εντεταλμένοι εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Πιερία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ΚΘ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας.

          Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιείται στην Πιερία,  από 30 Οκτωβρίου έως και 1 Νοεμβρίου, η παραπάνω εκκλησιαστική Συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β'. Το γενικό της θέμα είναι: «Ψευδοπροφήτες-Ψευδομεσσίες και Έσχατα».
          Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εντεταλμένοι κληρικοί και ειδικοί από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Το Συνέδριο διοργανώνεται  από τη Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
          Οι συνδιασκέψεις αυτές διοργανώνονται από την Εκκλησία της Ελλάδος και έχουν πανορθόδοξη απήχηση καθώς ασχολούνται με θέματα της σύγχρονης παραθρησκείας.
          Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  30 Οκτωβρίου στις 5μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)  με  Αγιασμό, χαιρετισμούς των τοπικών Αρχών και ανάγνωση Μηνυμάτων από τους Προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών.  Θα ακολουθήσει εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ με θέμα: «Ο Κύριος ώφθη και είπεν».
Στις επιμέρους συνεδριάσεις των δύο υπολοίπων ημερών θα συμμετάσχουν αυστηρώς οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου