Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Perrotis College και πρόγραμμα “Education Unites"

Καλώς ήρθατε – Welcome - أهلا بك

Πιστή στις αξίες που για 113 χρόνια υπηρετεί, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή υποδέχθηκε ως σπουδαστές στο Perrotis College 16 πρόσφυγες, ενώ ακόμη περισσότεροι –οι οποίοι διαβιούν σε δύο Κέντρα Φιλοξενίας- αναμένεται να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συμμετέχει με το Perrotis College στο πρόγραμμα “Education Unites: From Camp to Campus” που υλοποιεί η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Διαχρονικά, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και οι δομές της, βρίσκονται στο πλευρό των αδύναμων. Αδιαφορώντας για την εθνικότητα και το θρήσκευμά τους. Οι πρώτοι μαθητές της ήταν παιδιά, τα οποία είχαν ορφανέψει κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων που σηματοδότησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη. Το 1922 υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, τους οποίους εκπαίδευσε στην καλλιέργεια της γης, ενώ και τα χρόνια που ακολούθησαν ανέλαβε προγράμματα στο Κόσσοβο, την Σερβία, την Αλβανία ακόμη και το μακρινό Καζακστάν.
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή επενδύει στη γη, η οποία ενώνει όλους τους ανθρώπους. Την ενδιαφέρει η ουσία κι όχι η προβολή. Ο ιδρυτής της Σχολής, Dr. John Henry House, ήταν ένας πρακτικός ιδεαλιστής που πίστευε ότι η εκπαίδευση πρέπει να απευθύνεται σε ολόκληρο το άτομο: στο νου, τα χέρια και την ψυχή. Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα εφαρμογής του οράματος του ιδρυτή της, η Σχολή παραμένει προσηλωμένη στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης σε όλα τα επίπεδα της γεωργίας και των επιστημών ζωής, σήμα κατατεθέν του οργανισμού. Αυτοί ήταν οι λόγοι που η διοίκηση της Σχολής αποφάσισε να δεχθεί την τιμητική πρόταση της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Το “Education Unites: From Camp to Campus” προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 τη δυνατότητα σε πρόσφυγες να σπουδάσουν πάνω στον αγροδιατροφικό τομέα. Ήδη, επτά από αυτούς ξεκίνησαν προπτυχιακά μαθήματα στο Perrotis College -πάντα σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University- ενώ άλλοι εννέα θα παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικών. Και οι 16 σπουδαστές μεταβαίνουν δύο φορές την εβδομάδα στο Perrotis College και παρακολουθούν ειδικό πρόγραμμα μαθημάτων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές τους.
Παράλληλα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, μέσω της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός ειδικού βιωματικού προγράμματος σύγχρονων γεωργικών πρακτικών για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία έχει κατατεθεί στις Αρχές και αναμένεται η έγκρισή της, θα υλοποιείται σε δύο στα Κέντρα Φιλοξενίας, από εξειδικευμένα στελέχη της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στόχος των βιωματικών δράσεων είναι η μετάδοση σημαντικών πληροφοριών, νέων γνώσεων και κατάλληλων δεξιοτήτων στους πρόσφυγες αναφορικά με τον αγροδιατροφικό τομέα.
Το “Education Unites: From Camp to Campus” απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, που είτε είχαν σπουδάσει στις πατρίδες τους, είτε δεν έχουν καμία εμπειρία από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προϋπόθεση είναι (θα τρέξει ξανά για το εξάμηνο που έρχεται) ο αιτών να έχει κάνει αίτηση ασύλου ή μετεγκατάστασης και να γνωρίζει την αγγλική γλώσσα. Η υποτροφία δεν περιλαμβάνει φιλοξενία των νέων σπουδαστών, αλλά προβλέπει τη μεταφορά τους από τον τόπο κατοικίας τους. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα, συμμετέχουν επίσης, το American College of Greece και το American College of Thessaloniki.

Λήξη υποβολής αιτήσεων για το εαρινό εξάμηνο: 24 Νοεμβρίου 2017. Για την υποβολή αιτήσεων και για πληροφορίες επικοινωνήστε με το Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή και συγκεκριμένα την κα. Penna, Leighanne,  Education Unites Coordinator, 2310492702  και email: lpenna@afs.edu.gr www.perrotiscollege.edu.gr/new-start-project/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου